Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Meteoroloji’den ‘turuncu’ ve ‘sarı’ kod uyarısı! 3 Ekim il il hava durumu: Marmara, Ege ve Akdeniz’e sağanak geliyor

Meteoroloji’den ‘turuncu’ ve ‘sarı’ kod uyarısı! 3 Ekim il il hava durumu: Marmara, Ege ve Akdeniz’e sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, batı illerini kapsayan yeni bir hava durumu raporu yayımladı. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde fırtına ile birlikte kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyuran Meteoroloji, bazı iller için turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulundu. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte il il MGM'den tahminler...

Giriş Tarihi: 03.10.2025 09:09 Güncelleme Tarihi: 03.10.2025 16:24
Meteoroloji’den ‘turuncu’ ve ‘sarı’ kod uyarısı! 3 Ekim il il hava durumu: Marmara, Ege ve Akdeniz’de sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Ekim tarihlerine ilişkin yeni hava durumu raporunu yayımladı. Marmara'nın batısı ve Ege genelinde kuvvetli, Muğla kıyılarında ise çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. İşte il il güncel hava durumu raporu…

Meteoroloji’den ‘turuncu’ ve ‘sarı’ kod uyarısı! 3 Ekim il il hava durumu: Marmara, Ege ve Akdeniz’e sağanak geliyor

İSTANBUL'DA YAĞIŞ VE SICAKLIK UYARISI

A Haber'e konuk olan Meteoroloji uzmanı Adil Tek, İstanbul için uyarıda bulundu. Tek şöyle devam etti. "Cuma günü itibarıyla Marmara'nın batısında yağış etkili olmaya başladı. Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da yağışlar görülüyor. Ege'de ise İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde yağış yer yer kuvvetleniyor."

Marmara'nın Batısında yağışlar etkili

Meteoroloji uzmanı Adil Tek, Marmara'nın batısında yağışların başladığını duyurdu. Tek açıklamasında, "Şu an İstanbul'da çok kuvvetli olmasa da hafif çisenti var. Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Ege'nin batısında yağış daha etkin. İstanbul'da yağış aralıklarla sürecek ama kuvvetli olmayacak" dedi.

İstanbul'da yağış kapıda, uzmanlar uyarıyor!

Meteoroloji’den ‘turuncu’ ve ‘sarı’ kod uyarısı! 3 Ekim il il hava durumu: Marmara, Ege ve Akdeniz’e sağanak geliyor

İSTANBUL'DA HAFİF YAĞIŞ CUMARTESİ ÖĞLENE KADAR SÜRECEK

Uzmanlara göre İstanbul'da yağışlar yarın öğle saatlerine kadar hafif şekilde devam edecek. Cumartesi öğleden sonra ise yağış sona erecek. Pazar günü yağış beklenmiyor.

Hafta başında ise yeni bir yağışlı hava dalgası devreye giriyor. Pazartesi akşamından itibaren başlayacak yağışların hafta boyunca etkili olması bekleniyor. Adil Tek, bu sistemin bugünkü kadar hafif olmayacağını ancak sel veya su baskınına yol açacak seviyede de görülmediğini belirtti.

Sıcaklıklar 16 derecelere düşecek

Bugün için 22-25 derecelerde seyreden sıcaklıkların, Pazartesi'den itibaren hızlıca düşeceği öngörülüyor. İstanbul'da önümüzdeki hafta sıcaklıkların 16-17 derecelere kadar inmesi bekleniyor.

Yağışların başlamasına rağmen kuraklık tehlikesi sürüyor. Uzmanlar, Ekim ve Kasım aylarının yağış açısından ortalamaların altında geçeceğini belirtiyor. Adil Tek, "Aralık ve Ocak aylarında yağışlar normale dönmeye başlayacak. Kar ihtimali ise en erken Şubat ayında görünüyor" dedi.

Hafta sonu planı yapanlara uyarı

Cumartesi öğlene kadar hafif yağmur, Pazar günü ise yağış yok. Ancak Pazartesi'den itibaren sıcaklıklar hızla düşecek.
Uzmanlardan uyarı: "Ceket ve trençkotlarınızı yanınıza almayı unutmayın."

Meteoroloji’den ‘turuncu’ ve ‘sarı’ kod uyarısı! 3 Ekim il il hava durumu: Marmara, Ege ve Akdeniz’de sağanak geliyor

🌧️ MARMARA VE EGE'DE SAĞANAK ALARMI
🔹Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, bu akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar gece boyunca etkisini artıracak. Marmara'nın batısında Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Kırklareli ve Tekirdağ'ın batısı ile Kıyı Ege'de İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli'nin güney ve batısı kuvvetli yağışların etkisi altına girecek.

🔹Özellikle Muğla'nın Marmaris, Ula, Köyceğiz, Dalaman, Ortaca ve Fethiye ilçelerinde yağışın çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte etkili olacak yağışların; sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu ve kıyı kesimlerde hortum riskini artırabileceği uyarısı yapıldı. Vatandaşların tedbirli olması istendi.

Yağışların 3 Ekim Cuma günü saat 01.00'den aynı gün 21.00'e kadar etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji’den ‘turuncu’ ve ‘sarı’ kod uyarısı! 3 Ekim il il hava durumu: Marmara, Ege ve Akdeniz’e sağanak geliyor

İSTANBUL'DA HAFTA SONU SAĞANAK VE LODOS UYARISI

🔹İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi AKOM'un son meteoroloji raporuna göre, kent genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış ve lodos etkili olacak. Ekiplerin olası olumsuzluklara karşı hazır olduğu belirtilirken, vatandaşların da dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

🔹Sabah saatlerinde hafif olarak görülen yağışların öğleden sonra (14.00) şiddetini artıracağı, akşam saat 22.00'ye kadar kuvvetli rüzgarla birlikte yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ise 23 derece civarında seyredeceği öngörülüyor. Meteorolojiye göre İstanbul ve batı bölgeler, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına girecek.

🔹Pazar sabahına kadar etkili olması beklenen sistem nedeniyle, lodos zaman zaman fırtına hızına ulaşarak 30-55 km/sa arasında esecek. Bu süreçte yerel ölçekte kuvvetli sağanak geçişleri de görülebilecek.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN