Binlerce yıllık bir öğüt günümüz bilimiyle yeniden anlam kazanıyor. "Hekimlerin Piri" Lokman Hekim'in, kızılcığın sağlığa olan mucizevi etkisini vurgulayan "Kızılcığın tüketildiği yerde hekime gerek yoktur." sözü bugün hala geçerliliğini koruyor.
Sonbaharın Kırmızı Mucizesi
Kızılcık çoğu zaman yol kenarlarında gözden kaçan ama faydalarıyla modern tıbbın dahi ilgisini çeken, mayhoş tadıyla damağa iz bırakan kadim bir meyve. Kırmızı rengiyle dikkat çeken bu meyve, aslında binlerce yıldır doğu tıbbının gözbebeği. "Küçük Tıp Kanunu" adlı eseriyle tıbbın temel taşlarından biri olarak kabul edilen İbn-i Sina'nın da kızılcığı sıkça önerdiği biliniyor.
Vitamin ve Mineral Zengini
Kızılcık; C, A, E ve K vitaminlerinin yanı sıra B grubu vitaminleri (tiamin, riboflavin, piridoksin) açısından da oldukça zengindir. İçeriğinde sodyum, potasyum, kalsiyum ve demir gibi mineraller bulunan bu meyve, vücudun genel direncini artırır, bağışıklık sistemini adeta yeniden inşa eder.