Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon İftara ne pişirsem diye düşünen not etsin! Osmanlı saray mutfağından Mutancana tarifi

İftara ne pişirsem diye düşünen not etsin! Osmanlı saray mutfağından Mutancana tarifi

Osmanlı saray mutfağının zarif lezzetlerinden biri olan Mutancana, iftar sofralarınıza bereket ve lezzet katıyor. Padişah sofralarını süsleyen bu özel yemek, kuzu eti, kuru meyveler ve bademin muhteşem uyumuyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Hem doyurucu hem de besleyici olan bu tarifi iftar menünüze ekleyebilirsiniz. Lezzet sırlarını ve tarife dair püf noktaları bir araya getirdik.

Giriş Tarihi: 04.03.2025 11:44 Güncelleme Tarihi: 05.03.2025 12:04
İftara ne pişirsem diye düşünen not etsin! Osmanlı saray mutfağından Mutancana tarifi

Osmanlı saray mutfağının nadide lezzetlerinden Mutancana, iftar sofralarına bereket ve lezzet katıyor. Padişahların sofralarında sıkça yer bulan bu eşsiz yemek, kuzu eti, kuru meyveler ve bademin birleşimiyle tatları harmanlıyor ve damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Hem besleyici hem de doyurucu olan Mutancana, kalabalık sofralara oldukça yakışan bir lezzet. Tarife dair tüm püf noktaları ve lezzet sırlarını sizin için derledik.

İftara ne pişirsem diye düşünen not etsin! Osmanlı saray mutfağından Mutancana tarifi

MUTANCANA İÇİN GEREKEN MALZEMELER

1 su bardağı badem
2 çorba kaşığı tereyağı

500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
10-12 adet arpacık soğanı

1 yemek kaşığı un
4 su bardağı su

1 su bardağı kuru üzüm
4 adet kayısı (dörde bölünmüş)

2 yemek kaşığı bal
Tuz (damak zevkinize göre)
4 adet incir (altıya bölünmüş)

İftara ne pişirsem diye düşünen not etsin! Osmanlı saray mutfağından Mutancana tarifi

TARİFİ

İlk olarak bademleri sıcak suda 5 dakika kaynatın ve kabuklarını soyun. Ardından kenara alıp hazırlığa devam edin. Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin.

Üzerine kuzu etlerini ilave edin, etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sonrasında arpacık soğanlarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine un serpip, karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun.

İftara ne pişirsem diye düşünen not etsin! Osmanlı saray mutfağından Mutancana tarifi

Tencereye suyu ilave edin ve etler yumuşamaya başlayınca üzüm, kayısı, bal ve tuzu ekleyin.

5 dakika pişirdikten sonra bademleri ilave edin ve kapağını kapatarak, kısık ateşte etler iyice yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Yemeği ocaktan alıp, servis tabağına aktarın.

İftara ne pişirsem diye düşünen not etsin! Osmanlı saray mutfağından Mutancana tarifi

Son olarak, incirleri altıya bölüp, 1 yemek kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritin. İncirleri ekleyip birkaç dakika soteleyin. Sotelediğiniz incirleri yemeğin üzerine ekleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN!🍴

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN