Osmanlı saray mutfağının nadide lezzetlerinden Mutancana, iftar sofralarına bereket ve lezzet katıyor. Padişahların sofralarında sıkça yer bulan bu eşsiz yemek, kuzu eti, kuru meyveler ve bademin birleşimiyle tatları harmanlıyor ve damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Hem besleyici hem de doyurucu olan Mutancana, kalabalık sofralara oldukça yakışan bir lezzet. Tarife dair tüm püf noktaları ve lezzet sırlarını sizin için derledik.
MUTANCANA İÇİN GEREKEN MALZEMELER
1 su bardağı badem
2 çorba kaşığı tereyağı
500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
10-12 adet arpacık soğanı
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
1 su bardağı kuru üzüm
4 adet kayısı (dörde bölünmüş)
2 yemek kaşığı bal
Tuz (damak zevkinize göre)
4 adet incir (altıya bölünmüş)
TARİFİ
İlk olarak bademleri sıcak suda 5 dakika kaynatın ve kabuklarını soyun. Ardından kenara alıp hazırlığa devam edin. Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip eritin.
Üzerine kuzu etlerini ilave edin, etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Sonrasında arpacık soğanlarını ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Üzerine un serpip, karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun.