İftar sofralarınıza farklı bir dokunuş eklemeye ne dersiniz? Künefe, Ramazan ayında geleneksel tatlıların başında yer alırken bu kez sıra dışı bir tarifle karşınızdayız. Tadan herkesin "Bu nasıl bir lezzet?" diyeceği bu tarif sofralarınıza bambaşka bir hava katacak. İşte künefeyi farklı kılan pişirme sırları ve dikkat edilmesi gereken püf noktalar.
Künefe İçin Gerekli Malzemeler:
KÜNEFE TARİFİNİN YAPIM AŞAMALARI
Kadayıfı Hazırlama: İlk adımda kadayıfı biraz yumuşatmak için avuçlarınızla iyice açın. Ardından tereyağını eritin ve kadayıfın üzerine gezdirin. Tereyağını kadayıfa iyice yedirin.
Şerbeti Hazırlama: Şerbeti hazırlamak için, bir tencerede suyu ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 10-15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Künefe Yapımı: Künefenin tabanını hazırlamak için bir tepsiyi yağlayın. Kadayıfın yarısını tepsinin altına iyice bastırarak yayın. Üzerine, ince ince dilimlediğiniz beyaz peyniri veya künefe peynirini serpin. Ardından kalan kadayıfı peynirin üzerine yerleştirin ve kadayıfı iyice bastırarak sıkıştırın.
Pişirme: Hazırladığınız künefeyi önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin. Üstü altın rengi olana kadar pişmeye devam edin.