Tarım ve Orman Bakanlığı, ''Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar'' listesini güncelledi. Bir hayli uzun olan listede; mantı, kebap, fıstık ezmesi ve baharatın olduğu görüldü.
Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Yeni listenin bir hayli uzun olduğu görüldü.
Listede zeytinyağı üreten firmaların çokluğu göze çarptı. Aydın, Muğla, İzmir ve Şanlıurfa merkezli bu işletmelerin zeytinyağlarında tohum yağları tespit edildiği görüldü.
Karaman'da bir pide fırınında üretilen etli ekmek harcında sakatat (kalp) tespit edilirken, Giresun'da hizmet veren bir ocakbaşının ızgara köftelerinde ise kanatlı et bulundu.
FISTIK EZMESİNDE GIDA BOYASI
İstanbul'da Kayseri mantısı üreten bir firmanın ürünlerinde kanatlı et ve sakatat (taşlık), kıymalı kol böreği üreten bir firmanın ürünlerinde de sakatat (taşlık) ortaya çıktı. Mersin'de ve Diyarbakır'da köfte ve Adana kebap üreten 5 ayrı firmanın ürünlerinde sakatat (taşlık) ve kanatlı et tespit edildi. Şenci marka fıstık ezmesinde gıda boyası kullanıldığı görüldü.