Emeklilere, dul ve yetimlere ek gelir kapısını açan promosyon artan maaşlarla bu yıla hareketli başladı. Bankaların promosyon tutarı 27 bin liraya kadar çıktı. 20 bin lira ve üstünde ödeme yapan bankaların sayısı artarak 6'ya ulaştı. Ancak yeni gelişmeler de gündemde. Bunun için gözler Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) çevrildi.
NELER DEĞİŞECEK
SGK'nın bankalarla yeni protokol imzalaması, promosyonda yeni perde açacak. Bankaların emeklilere, dul ve yetimlere vereceği en düşük promosyon tutarı güncellenirken, bununla birlikte başlatılan kampanyalar ödemeyi daha da yukarılara taşıyacak.
MAAŞA GÖRE FARKLI
Şu an yürürlükte bulunan protokole göre; en düşük promosyon tutarı aylığı '10 bin liranın altında' olanlarda 5 bin, '10 bin-14 bin 999 lira arası' olanlarda 8 bin, '15 bin-19 bin 999 lira arası' olanlarda 10 bin, aylığı '20 bin lira ve üzeri' olanlarda da 12 bin lira. Bankalar bu tutarın altında ödeme yapamıyor.
Bazı bankalar kampanyalarla bu tutarları yükseltmiş durumda. En düşük maaş dilimine 20 bin, ikinci dilimdekilere 23 bin, üçüncü dilimdekilere 25 bin ve en üst maaş diliminde bulunanlara 27 bin liraya kadar promosyon imkanı bulunuyor.
EN DÜŞÜK TUTAR DA ARTACAK
SGK ile bankalar arasında yapılacak yeni protokolle aylık dilimleri ve bu dilimlere göre en düşük promosyon tutarları yeniden belirlenecek. Bankalar emeklilere, dul ve yetimlere protokolle belirlenen tutarın altında ödeme yapamayacak. İsteyen bankalar da şimdi olduğu gibi, kampanyalarla daha fazlasını verebilecek.