Taş fırın lahmacunun o efsane lezzetini evde yakalamak mümkün mü? Kesinlikle! Dışarıdan söylemek yerine mutfakta kendi lahmacununuzu yaparak hem pratik hem de nefis bir sonuç elde edebilirsiniz. İşte ustaları kıskandıracak o tarif...
MALZEMELER
(Hamur İçin)
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya (ya da 20 gram taze maya)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Yarım çay bardağı ılık süt
(İç Harcı İçin)
300 gram kıyma (tercihen yağsız)
1 adet soğan (rendelenmiş)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates (rendelenmiş)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber, kekik (damak zevkinize göre)
Yarım çay bardağı ince doğranmış maydanoz