Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Çırp, dök, pişir! Şipşak hazır! Unsuz çikolatalı kek tarifi

Çırp, dök, pişir! Şipşak hazır! Unsuz çikolatalı kek tarifi

Yoğun aroması ve yumuşacık dokusu ile bu unsuz çikolatalı kek, klasik tatlılardan sıkılanlar için harika bir alternatif. Pasta ile mus arasında kalan bu eşsiz tarif, özellikle özel günlerde veya akşam yemeğinden sonra hafif bir tatlı arayanlara hitap ediyor. Peki unsuz çikolata kek nasıl hazırlanır? İşte tarif detayları...

Giriş Tarihi: 07.05.2025 13:21 Güncelleme Tarihi: 07.05.2025 13:24
Çırp, dök, pişir! Şipşak hazır! Unsuz çikolatalı kek tarifi

Yoğun çikolata lezzetiyle unun eksikliğini hiç aratmayacak bir tatlı tarifimiz var. Üstelik akşam yemeğinden sonra servis etmek için mükemmel bir seçenek. The Guardian'da yer alan detaylara göre işte Felicity Cloake'un tarifiyle unsuz çikolatalı kek yapımı...

Çırp, dök, pişir! Şipşak hazır! Unsuz çikolatalı kek tarifi

Hazırlık süresi: 35 dakika

Pişirme süresi: 40-50 dakika

Kişi sayısı: 8-10

Çırp, dök, pişir! Şipşak hazır! Unsuz çikolatalı kek tarifi

🍫MALZEMELER

  • 260 gr bitter çikolata (%70 kakao tercih edilir)

  • 260 gr tereyağı

  • 1 yemek kaşığı koyu demlenmiş kahve

  • 8 adet yumurta

  • 100 gr yumuşak esmer şeker

  • 160 gr pudra şekeri

  • 85 gr kakao tozu

  • ½ çay kaşığı ince tuz

  • 2 yemek kaşığı kakao çekirdeği (isteğe bağlı)

  • Kalıbı yağlamak için nötr yağ, pişirme spreyi veya ekstra tereyağı

  • 23 cm'lik kelepçeli kek kalıbı ve yağlı kağıt

Çırp, dök, pişir! Şipşak hazır! Unsuz çikolatalı kek tarifi

🍩YAPILIŞI

  1. 1. Çikolatayı doğrayın.
  2. Çikolatayı parçalara ayırın. Sert bir zemine vurarak veya tırtıklı bir bıçakla doğrayabilirsiniz.
  3. 2. Kek kalıbını hazırlayın.
  4. Kelepçeli kek kalıbını yağlayın, ardından tabanına ve yanlarına yağlı kağıt serin.
  5. 3. Tereyağı ve çikolatayı eritin.
  6. Tereyağını doğrayıp, çikolatayla birlikte ısıya dayanıklı bir kaseye koyun. Kasenin altı suya değmeyecek şekilde, kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirin. Karışım eriyene kadar karıştırın. (Dilerseniz mikrodalga da kullanabilirsiniz.)
Çırp, dök, pişir! Şipşak hazır! Unsuz çikolatalı kek tarifi
  1. 4. Kahveyi ekleyin.
  2. Eritilmiş çikolata karışımına kahveyi ekleyin ve hafifçe soğumaya bırakın.
  3. Fırını 180°C (fanlı fırın için 160°C)'ye ısıtın.
  4. 5. Yumurtaları ayırın.
  5. Yumurta sarıları ve beyazlarını dikkatlice ayırın.
  6. 6. Yumurta sarılarını şekerle çırpın.
  7. Sarıları ve her iki şekeri mikserde açık renk ve hacmi artana kadar çırpın.
  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN