Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon Bu tarife şiirler yazılır! Bayat ekmekleri lezzet şölenine dönüştüren Tirit nasıl yapılır?

Bu tarife şiirler yazılır! Bayat ekmekleri lezzet şölenine dönüştüren Tirit nasıl yapılır?

Yöreye göre yapılışı farklılık gösteren ama lezzeti her zaman zirvede olan bir tarif paylaşacağız sizlerle. Kağıt ve kalemler hazırsa tadı damağınızda kalacak tirit tarifi için detaylara geçelim.

Giriş Tarihi: 07.01.2025 10:49
Bu tarife şiirler yazılır! Bayat ekmekleri lezzet şölenine dönüştüren Tirit nasıl yapılır?

Tirit, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olup yüzyıllardır sofralarımızı süsleyen enfes bir yemektir. Osmanlı mutfağından günümüze miras kalan bu özel tarif bayat ekmeklerin değerlendirilmesiyle ortaya çıkan bir çeşit "bereket yemeği" olarak bilinir. Özellikle et suyunun ekmeğe işleyen aroması, yoğurdun ferah tadı ve tereyağında kızarmış biberin verdiği o eşsiz dokunuşla damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. İşte tadına bakanın tabak tabak yediği o tarif...

Bu tarife şiirler yazılır! Bayat ekmekleri lezzet şölenine dönüştüren Tirit nasıl yapılır?

MALZEMELER:

500 gram kuşbaşı dana eti (isteğe bağlı kuzu eti de kullanabilirsiniz)

2 yemek kaşığı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 adet tatlı saklama domates salçası

1 tatlı kaşığı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yedek kimyon

1 çay bardağı

5-6 su bardağı et suyu (veya su)

4 adet yufka ekmeği (veya bayat ekmek dilimleri)

1 kase yoğurt (tercihen süzme yoğurt)

Bu tarife şiirler yazılır! Bayat ekmekleri lezzet şölenine dönüştüren Tirit nasıl yapılır?

YAPILIŞINA GEÇELİM

İlk adım: Etlerin Hazırlanması

Tencereye etleri koyun. Kuşbaşı eti suyunu salana dek iyice kavurun. Ardından yemeklik olarak soğan ve sarımsakları ekleyin, hafifçe kavurun.

Bu tarife şiirler yazılır! Bayat ekmekleri lezzet şölenine dönüştüren Tirit nasıl yapılır?

Salçayı da ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı toz biberi ekleyin.

Bu tarife şiirler yazılır! Bayat ekmekleri lezzet şölenine dönüştüren Tirit nasıl yapılır?

İkinci adım: Tabanını hazırlayalım

Yufka ekmeğini (veya bayat ekmekleri) küçük küçük bölün. Geniş bir servis tabağına ekmekleri ve pideleri dizin. Bu, tarifimizin tabanı olacak.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN