Türkiye'de milyonlarca Bağ-Kur'lu esnafın uzun süredir beklediği prim indirimi düzenlemesi için umutlar artıyor. Mevcut sistemde emeklilik için 9.000 prim günü doldurması gereken Bağ-Kur'lular, yapılması planlanan yasal düzenlemeyle birlikte SSK'lılarla eşitlenerek 7.200 günle emekli olabilecek.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanan teknik çalışmanın ardından gözler, düzenlemenin TBMM'ye sunulacağı torba yasa teklifine çevrildi. Küçük esnaf için erken emekliliğin kapısını aralayacak bu değişiklik, sadece ekonomik değil, sosyal yaşamda da önemli etkiler yaratacak gibi görünüyor.
Mevcut durumda Bağ‑Kur'lu erkekler için prim gün sayısı 9 000, kadınlarda ise 7 200'dür. Bu düzenlemenin ardından hem erkek hem kadın Bağ‑Kur'lular SSK'lılarla eşitlenerek toplamda 7 200 günle emekli olabilecek. Böylece yaklaşık 5 yıl daha erken emeklilik fırsatı sağlanmış olacak