Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj İkon 2025 bayram tatlıları: Kıyır kıyır pastane usulü şekerpare tarifi

2025 bayram tatlıları: Kıyır kıyır pastane usulü şekerpare tarifi

Bayramlar, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, tatlı sohbetlerin ve eşsiz lezzetlerin buluştuğu değerli zamanlardır. Özellikle bayram tatlıları, kalabalık sofraların ikramlarının başında gelir. 'Ramazan Bayramı hangi tatlıyı yapsam?' diye düşünenler kağıt ve kalemleri hazırlasın. İşte tam kıvamında pastane usulü şekerpare tarifi.

Giriş Tarihi: 22.03.2025 13:45
2025 bayram tatlıları: Kıyır kıyır pastane usulü şekerpare tarifi

Bayramlar, sevdiklerimizle bir araya gelip tatlı anılar biriktirdiğimiz en özel zamanlardan biri. Ramazan Bayramı'nda ne pişirsem diye düşünenlere bir önerimiz olacak. Bu tarif, pastane usulü, ağızda dağılan ve tam kıvamında şerbetiyle kalabalık sofralara çok yakışacak! İşte, lezzeti şahane şekerpare yapımının tüm püf noktaları...

2025 bayram tatlıları: Kıyır kıyır pastane usulü şekerpare tarifi

MALZEMELER

  1. 250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

  2. 1 su bardağı irmik

  3. 2 su bardağı un

  4. 1/2 su bardağı pudra şekeri

  5. 1 yumurta

  6. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  7. 1 paket vanilin

  8. 1 çimdik tuz

  9. 1/2 su bardağı süt

2025 bayram tatlıları: Kıyır kıyır pastane usulü şekerpare tarifi

Şerbet İçin

  1. 3 su bardağı su

  2. 3 su bardağı toz şeker

  3. Birkaç damla limon suyu

2025 bayram tatlıları: Kıyır kıyır pastane usulü şekerpare tarifi

YAPILIŞI

  1. Şerbeti Hazırlayın: Öncelikle şerbeti hazırlayarak soğumaya bırakmalısınız. Bir tencereye suyu ve toz şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar kaynatın. Ardından limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın. Şerbeti oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

2025 bayram tatlıları: Kıyır kıyır pastane usulü şekerpare tarifi
  1. Hamuru Hazırlayın: Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın. Üzerine pudra şekerini, yumurtayı ve sütü ekleyin. Karıştırarak iyice yumuşatın. Ardından irmiği, unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu ekleyin. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN