Restoranlarda yapılan lezzetli tavuklarının sırrı ve evde çıtır tavuk yapmanın püf noktaları merak ediliyor. Bu tarifin dışı çıtır çıtır, içi lokum gibi yumuşacık… İşte adım adım yapım aşamaları…
Restoranlarda yapılan lezzetli tavuklarının sırrı ve evde çıtır tavuk yapmanın püf noktaları araştırılıyor. Peki, evde tıpkı restoran tadında tavuk pişirmek mümkün mü? İşte herkesin soracağı o tarif.
MALZEMELER
🐔 500 gr tavuk (but, kanat veya göğüs)
🥛 1 su bardağı ayran (marine için)
🌾 1 su bardağı un🥣 1 su bardağı mısır nişastası
🥄 1 çay kaşığı tuz
🥄 1 çay kaşığı toz biber
🥄 1 çay kaşığı sarımsak tozu🥄 1 çay kaşığı soğan tozu
🥄 1 çay kaşığı karabiber
🥄 1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber🥄 1 çay kaşığı kekik
🥄 1 çay kaşığı karbonat
🥚 1 yumurta