Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj Bi Bak Haşlanmış yumurtayı yanlış yapıyorsunuz! Michelin yıldızlı şef püf noktasını açıkladı

Haşlanmış yumurtayı yanlış yapıyorsunuz! Michelin yıldızlı şef püf noktasını açıkladı

Michelin yıldızlı şef Paul Foster, haşlanmış yumurtayı çoğu kişinin yanlış yaptığını söyleyerek mükemmel sonucun püf noktasını paylaştı. Sirkenin gereksiz olduğunu vurgulayan Foster, sadece taze yumurta, bir tutam tuz ve doğru ısı yönetimiyle herkesin evinde kusursuz haşlanmış yumurta yapabileceğini açıkladı.

Giriş Tarihi: 06.10.2025 19:09 Güncelleme Tarihi: 06.10.2025 19:13
Haşlanmış yumurtayı yanlış yapıyorsunuz! Michelin yıldızlı şef püf noktasını açıkladı

Haşlanmış yumurtanın basit bir tarif olduğunu düşünenler yanılıyor. Michelin yıldızlı şef Paul Foster, mükemmel kıvam için dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlattı.

Haşlanmış yumurtayı yanlış yapıyorsunuz! Michelin yıldızlı şef püf noktasını açıkladı

🍳 HAŞLANMIŞ YUMURTADA YAPILAN YANLIŞ: SİRKE KULLANIMI

Çoğu kişi yumurtaları dağılmadan haşlamak için suya sirke ekler. Sirkenin proteini pıhtılaştırarak yumurtayı daha hızlı katılaştırdığı bilinse de, şef Foster'a göre bu tamamen gereksiz. Onun önerisi:

Haşlanmış yumurtayı yanlış yapıyorsunuz! Michelin yıldızlı şef püf noktasını açıkladı
  • Sirke kullanmayın.

  • Suyu kaynama noktasına kadar getirip kısın.

  • Yumurtayı atmadan önce suyu hafifçe karıştırın, ancak girdap oluşturmayın.

Bu yöntemle yumurta hem dağılmıyor hem de daha saf ve temiz bir tada sahip oluyor.

Haşlanmış yumurtayı yanlış yapıyorsunuz! Michelin yıldızlı şef püf noktasını açıkladı

🥚 MÜKEMMEL HAŞLANMIŞ YUMURTA İÇİN ŞEFİN ÖNERİLERİ

Paul Foster'ın ipuçları:

  • En taze yumurtaları kullanın (oda sıcaklığında).

  • Yumurtayı suya atmadan önce beyazın sulu kısımlarını süzgeçten geçirin.

Haşlanmış yumurtayı yanlış yapıyorsunuz! Michelin yıldızlı şef püf noktasını açıkladı
  • Bir tutam tuz ekleyin.

  • Yumurtayı kaynar suya attıktan sonra iki dakikalık bir zamanlayıcı kurun. Süre bitince kıvamına bakın, daha uzun pişirmek gerekebilir.

  • Yumurtayı sudan aldıktan sonra kağıt havlu üzerine koyun ki tostun üzerine koyarken ekmek yumuşamasın.

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN