Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Karatay, balığın sağlıklı bir gıda olduğunu ancak unlayıp kızartıldığında kanserojen hale geldiğini belirtti.
Balık sezonu devam ederken tezgahlar çeşit çeşit balıklarla renklendi. Sezonun açılmasıyla uzmanlar da sağlıklı beslenme konusunda önerilerini tekrarladılar.
Kanserojen riski taşıyor
Prof. Dr. Canan Karatay, palamutun sağlığa faydalarını dile getirip doğru pişirme tekniklerini paylaştı. Balığı yüksek ateşte ve bol yağla kızartmanın zararlarının altını çizdi.
Haftada 2 kez tüketilmeli
D vitamini eksikliği olanlar için tam bir şifa deposu olan bu balık, tüm D vitamini ihtiyacını karşılıyor. Canan Karatay, haftada en az 2 kez palamut tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
Karatay'a göre balık nasıl pişirilmeli?
"Palamut ızgarasının kısık ateşte yapılması önemli. Mangal kullanıyorsanız, köze biraz tuz ekleyerek balığın daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Izgara yaparken balığın sırtına küçük bir çizik atmalısınız. Bu balığın daha iyi pişmesine yardımcı olacaktır. Balığın dış kısmına zeytinyağı sürmekte ayrı bir lezzet katacaktır. "