Kadraj
Kadraj Galeri Kadraj Bi Bak Balığı böyle kızartanlar dikkat! Meğer bardak bardak yağ içmekle eşdeğermiş! Canan Karatay uyarıyor ….

Balığı böyle kızartanlar dikkat! Meğer bardak bardak yağ içmekle eşdeğermiş! Canan Karatay uyarıyor ….

Tencerede pişirilen yemeklerin daha sağlıklı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Canan Karatay, balığı bol yağda kızartanları uyardı. İşte Karatay'dan dikkat çeken açıklamalar...

Giriş Tarihi: 12.12.2024 23:35
Balığı böyle kızartanlar dikkat! Meğer bardak bardak yağ içmekle eşdeğermiş! Canan Karatay uyarıyor ….

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Karatay, balığın sağlıklı bir gıda olduğunu ancak unlayıp kızartıldığında kanserojen hale geldiğini belirtti.

Balığı böyle kızartanlar dikkat! Meğer bardak bardak yağ içmekle eşdeğermiş! Canan Karatay uyarıyor ….

Balık sezonu devam ederken tezgahlar çeşit çeşit balıklarla renklendi. Sezonun açılmasıyla uzmanlar da sağlıklı beslenme konusunda önerilerini tekrarladılar.

Balığı böyle kızartanlar dikkat! Meğer bardak bardak yağ içmekle eşdeğermiş! Canan Karatay uyarıyor ….

Kanserojen riski taşıyor

Prof. Dr. Canan Karatay, palamutun sağlığa faydalarını dile getirip doğru pişirme tekniklerini paylaştı. Balığı yüksek ateşte ve bol yağla kızartmanın zararlarının altını çizdi.

Balığı böyle kızartanlar dikkat! Meğer bardak bardak yağ içmekle eşdeğermiş! Canan Karatay uyarıyor ….

Haftada 2 kez tüketilmeli

D vitamini eksikliği olanlar için tam bir şifa deposu olan bu balık, tüm D vitamini ihtiyacını karşılıyor. Canan Karatay, haftada en az 2 kez palamut tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Balığı böyle kızartanlar dikkat! Meğer bardak bardak yağ içmekle eşdeğermiş! Canan Karatay uyarıyor ….

Karatay'a göre balık nasıl pişirilmeli?

"Palamut ızgarasının kısık ateşte yapılması önemli. Mangal kullanıyorsanız, köze biraz tuz ekleyerek balığın daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Izgara yaparken balığın sırtına küçük bir çizik atmalısınız. Bu balığın daha iyi pişmesine yardımcı olacaktır. Balığın dış kısmına zeytinyağı sürmekte ayrı bir lezzet katacaktır. "

  • Künye
  • Gizlilik Bildirimi
  • İnternet Reklam
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Özgün Haberler
  • Çok Konuşulan Haberler
  • Popüler Haberler
  • Haber
  • Son Dakika Haberleri
  • Yazarlar
  • Anasayfa
  • Son Dakika
  • Güncel
  • Ekonomi
  • Spor
  • Dünya
  • Magazin
  • Yaşam
  • Kadraj
  • Resmi İlanlar
  • Televizyon
  • Memurlar
  • SGK
  • Yazarlar
  • Galeri
  • Takvim Tv
  • Canlı Yayın
  • Namaz Vakitleri
  • ZTK
  • Bugünkü Takvim
  • BİZE ULAŞIN