Genç Kart başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak 2023? Genç Kart nereden alınır, özellikleri neler? Geçerli olduğu yerler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin kültürel ve sanatsal etkinliklere daha kolay erişimini desteklemek amacıyla yeni bir inisiyatif başlatıyor. Bugün yaptığı açıklamada, 18 yaşına giren gençlere yönelik Genç Kart uygulamasının hayata geçirileceğini duyurdu. Genç Kart, 1 yıl boyunca geçerli olacak ve gençlere müze, tiyatro, sinema gibi kültürel etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli olarak faydalanma fırsatı sunacak.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 12:02 Güncelleme 09 Ekim 2023, 12:02
Genç Kart başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak 2023? Genç Kart nereden alınır, özellikleri neler? Geçerli olduğu yerler...

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, gençlere verilecek destekleri açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz." dedi. Öte yandan Genç Kart hakkında da bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, gençlerin teknolojik ihtiyaçlarını karşılamak ve kültürel etkinliklere daha kolay erişimini sağlamak amacıyla yeni desteklerin duyurusunu yaptı. Erdoğan, üniversiteli gençlere yönelik teknolojik cihaz desteği ile Genç Kart uygulamasına ilişkin detayları paylaştı.

ERDOĞAN'DAN GENÇ KART AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere destek müjdesi geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Konuşmada genç kart hakkında da bilgi veren Erdoğan şunları söyledi;

"Bu gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Bu karta sahip tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde Genç Kart uygulaması kapsamında gençlerimize sunulan imkanları daha da genişleteceğiz. Her üç müjdemizin de gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar nasıl gençlerle beraber yol yürüdüysek, inşallah bundan sonra da gençlerin yoldaşlığından ayrılmayacağız."

GENÇ KART NEREDEN ALINIR?

Müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalandıracak Genç Kartlar için başvuruların ayrıntıları henüz belli olmadı.