En düşük emekli maaşı ne kadar olacak 2023? 7.500, 8.000, 9000 TL maaş alanlara ek zam yapılacak mı? Ekim ayı maaş hesaplama tablosu!

Türkiye'de milyonlarca emekli vatandaş, Ocak ayı öncesinde emekli maaşlarına yapılacak olası bir ara zammı ve Ocak 2024'te SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam oranını merakla bekliyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı açıklamalar, emekli maaşı zammı konusunda önemli ipuçları sunmuştu. İşte ara zamma dair merak edilenler ve hesaplamalar...

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 14:26 Güncelleme 09 Ekim 2023, 14:26
En düşük emekli maaşı ne kadar olacak 2023? 7.500, 8.000, 9000 TL maaş alanlara ek zam yapılacak mı? Ekim ayı maaş hesaplama tablosu!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de emekli vatandaşlar, bekledikleri müjdeli haberleri almak için Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'nı dört gözle bekliyor. Emekli maaşlarına yönelik yapılacak zammın miktarı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ara zam alıp almayacağı ve 2024 Ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranı gibi konular, kamuoyunun büyük ilgisini çekiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EMEKLİ MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI!

Ak Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu ülkenin her bir vatandaşının, doğumundan ölümüne kadar "adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık" başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız. Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz.

İlk Kabine toplantısından sonra emekli memurlarımıza müjde vereceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.

BAKAN VEDAT IŞIKHAN'DAN EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında Bakan Vedat Işıkhan yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

3 AYLIK ENFLASYON ORANI NETLEŞTİ!

SSK, Bağ-Kur emeklisinin alacağı 3 aylık enflasyon oranı Eylül ayı enflasyon rakamların açıklanmasının ardından netleşti. Temmuz ayında 9,49, Ağustos ayında 9,09 olan aylık enflasyon Eylül ayı için 4,75 olarak gerçekleşti. Bu tabloya göre emeklinin alacağı üç aylık enflasyon oranı şimdiden 25,11 olarak hesaplandı.

EMEKLİYE ARA ZAM OLACAK MI?

Emekliye yönelik ara zam yapılıp yapılmayacağı 9 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı sonrasında belli olacak.