Türkiye'nin konuştuğu Rabia Birsen Göğercin ile duygu dolu anlar: İki kolum iki bacağım olmasa da ben her şeyi yapabilirim

Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasına katılarak 1 milyonluk ödülün sahibi olan Rabia Birsen Göğercin takvim.com.tr'ye konuştu. Kolunu kıyma makinesi kaptırdığı talihsiz anları ve Kim Milyoner Olmak İster? sürecini ayrıntılarıyla anlatan Rabia Birsen Göğercin duygu dolu anlar yaşadı. Hayata hep iyi ve pozitif baktığını söyleyen Rabia Birsen Göğercin, "İki kolum iki bacağım olmasa da ben her şeyi yapabilirim" dedi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 20 Eylül 2023, 10:49 Güncelleme 22 Eylül 2023, 11:42
Türkiye’nin konuştuğu Rabia Birsen Göğercin ile duygu dolu anlar: İki kolum iki bacağım olmasa da ben her şeyi yapabilirim

İÇİNDEKİLER

Rabia Birsen Göğercin atv ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster? yarışması ile Türkiye'nin gündemine oturdu. Yarışmada 1 milyonluk TL'lik soruda "Türkiye'deki 81 ilin adında bu dört harften hangisi diğer üçünden daha az bulunur?" sorusu soruldu.

Şıklar ise "Ş,V,G,H" olarak sıralanırken V harfini seçen Göğercin doğru cevap vererek 1 milyon TL'lik büyük ödülün sahibi oldu.

Rabia Birsen Göğercin'in tek konulunu kaybettiği hikayesi ise herkesi duygulandırdı.

RABİA BİRSEN GÖĞERCİN TAKVİM.COM.TR'YE KONUŞTU
İşte Türkiye'nin konuştuğu o Rabia takvim.com.tr'ye konuştu.

Müstakil bir evde doğup orada büyüdüğünü ve geleceğe yönelik hayaller kurduğunu söyleyen Rabia Birsen Göğercin hayatına ilişkin çarpıcı detaylar anlattı.

KOLUNU KIYMA MAKİNESİNE KAPTIRDI
Sağlık sektöründe olmak istediğini ancak daha sonra pet kuaförlük düşündüğünü ve son olarak Biyolog okumaya karar verdiğini belirten Rabia kolunu kıyma makinesine kaptırdığı o talihsiz kazayı da anlattı.

Rabia Birsen Göğercin şunları söyledi:

"O sabah biz kurban kesmeye gittik sonra geldik. Ailem etlerle ilgilenirken ben de dükkana yardım etmeye gittim. Akşam 9 gibi oldu olay saat 11 gibi hastaneye gittik. Demirdöküm bir makine olduğu için elimi çıkaramadılar. Biraz makineyi küçülttüler sadece itfaiye ekipleri sonra karnıma koydular o şekilde hastaneye gittik.

"ACI SİZİ ÇOK YORUYOR"
Zaten çıkarsalardı elim sıkıştığı için şiddetli bir kan kaybı yaşayabilirdim. Bilincimin kapanma ihtimaline karşın bir şey de vermediler. Etrafımdakilerle konuştum bekledim. Sonra acı sizi çok yoruyor. Bitkin düştükten sonra başka bir makine ile kıyma makinesi küçültülmeye çalışılırken aşırı bir ısınma oluyor metalden kaynaklı ben artık çok yüksek seslenemiyorum. Yanımdakilere 'Ben size söyleyeyim yandığını siz de onlara söyleyin mola versinler.' dedim.

Sonra doktorum karşıladı beni 'Hoş geldin' yaptı 'Hoş buldum' dedim. Sonra bir perde gerdiler kolumu görmeyeyim diye. Doktor dedi ki; Bak 1 saatten kısa bir süre kalmış 2 saatir orada ayaktasın kesmek zorundayız. Ben de kesin dedim. O an yüksek bir acı hissediyorsunuz. Sürekli sinir uyarılıyor fiziken ve ruhen yoruluyorsunuz. Ben zaten ilk anda fark ettim kolumun kesileceğini. Çünkü sol elime gelmişti parmaklarım parça parça o an fark etmişti. Yaşadığım için mutluyum. Doktor çünkü 1 saat süre kaldığını söyledi. Onların da yapabileceği bir şey yok."

Babası ile ilişkisinin çok farklı olduğunu söyleyen Rabia, "Bu duygu durumunu kimse anlayamaz. Babam ben küçükken dükkan gelir Rabia nerede diye seslenirdi ben de ona koşardım biz bunu halen yaparız." dedi.

Babasının işitme engelli olması onunla olan iletişimimi hiç etkilemedi Ben her şeyi anlatmak istedim o da hep dinlemek istedi.

Taktığı biyonik kolun alınması için babasının bir ev sattığı bilinen Rabia o konuya ilişkin ise şunları söyledi:

"Ben istemiyordum ilk başta piyasada yüksek meblağları var. Babam da ilk günden beri hep araştırıyordu. Almak istiyordu bir mülkümüz vardı onu satıp hobi bahçesi alacaktı onun yerine bu eli aldık iyi ki almışız çünkü babam çok mutlu. Şimdi ben de kazandığım para ile babama bir hobi bahçesi alacağım."

GÖZLERİ DOLDU
İkinci ameliyatında hastanede yanında kaldığı Emine hanıma destek olacağını söyleyen Rabia Birsen Göğercin, "Hep çok pozitif bir insandım" dedi.

Duygulanan ve gözleri dolan Göğercin şunları söyledi:

"Annemin beni yetiştirmesinden kaynaklı bu ben hep çok pozitif bir insandım. Karamsarlıklara fazla kapılmıyordum. Kapılsam da bir şekilde atlatabiliyordum. Çocuklukta bunu şok fazla hissetmedim. 15 yaşımda ya da 18 yaşımda yaşadığım bir olayda yaşadıkların ders çıkarırdım. Bu kıyma makinesi olayından önce farkına varmıştım. Bir gün 60 yaşıma geleceğim ve önümde yaşamak için kısa bir süre olacak. Daha kısa süre mutluluklar yaşayacağım. Geri dönüp baktığımda mutsuz bir yaşam hatırlamak istemiyorum. Annemin gülüşü mutlu anılarım aklında olsun istiyorum. Bunu yapabilmek için de hem yaşadıklarımızdan ders almamız hem gereksiz ihtiraslara kapılmamız hem de tamahkarlığımızı törpülememiz gerekiyor. Bunu yapabilmemiz için de saygı duymayı öğrenmeliyiz ve sevgiye inanmalıyız."

Göğercin yaşadığı talihsiz olay sonrası ise hiç isyan etmediğini de söyledi.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER? SÜRECİNİ ANLATTI
Göğercin büyük ödülü kazandığı Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasına ilişkin süreci ise şu sözlerle anlattı:

"Tamamen bir başvuralım bakalım belki dönüş olur belki gideriz gibisinden… Kazanacağımız miktarı bilmiyorum tabii ki bir planım hedefim bile yoktu. Başvurum kabul görünce çok istedim 1 milyonluk soruyu görmeyi. Orada da dedim; 10-11'inci soruyu görebileceğime inandım ama 1 milyonluğa inanmamıştım 10-11 bile yeter diyordum. Baktım ki milyoner olmuşum."

SORUYU NASIL ÇÖZDÜ
Göğercin "1 milyonluk soruyu nasıl çözdünüz ya da vazgeçmek aklınıza geldi mi?" sorumuza ise şu yanıtı verdi:

"Vazgeçmeyi hiç düşünmedim. Amacım zaten 1 milyonluk soruyu görmekti. 1,5 saat düşündüm ben bu soru için bu kadar düşünmenin hatırına bile cevap vereyim dedim. Önce şıklardan gittim. Daha sonra dedim ki; Bu böyle olmuyor alfabeden gideyim. Serbest çağrışım yaptım. Sesli harfleri sesli harflerle birleştirdim. Çağrışım yaparak aklıma getirmeye çalıştım. Saydım karıştırdım yandım kendimden geçtim falan… Ayıldım bayıldım ama başardım."

"SORU FUTBOLDAN GELSE BİLEMEZDİM"
Milyonluk soru futboldan gelse bilemezdim. Futbolla aram yok. Tarihten gelse de bilemeyebilirdim. Osmanlı Tarihi yoğun bir tarih yorum yapabilirdim ama çok büyük bir şey karıştırabilirdim.

GELECEK PLANI NE: BİR BAHÇE…
Gelecek planını ise şöyle anlattı:

"Planlarımız oluyor. Ama işte küçük Rabia'ya derdim ya planlarına kesin gözüyle bakma kendim onu biliyorum. Planların üzerinde plan yapan birisi vardır. Kendi mesleğimi yapmak istiyorum biyolog olarak. Belki ilerleyen süreçte kıyısı olan bir şehirde küçük bir yazlık ve kaktüs yetiştirdiğim bir bahçe olabilir. Biraz da şey istiyorum. Rabia artık sakinleş hep şey diyordum; Bu yoğunluk ne zaman biter. O bitiyor bir başkası başlıyor. Üniversite yaşantımda pandemi girdi. Ben o süreçte çalışmaya devam ettim Bir Köpek Otelinde çalıştım. Üniversiteye tekrar döndüm. Son senemdi bir sürü toplulukta etkinliklere devam ediyordum. Elimi kıyma makinesine kaptırdım farklı sürece girdim. Milyoner'e katıldım milyoner oldum arada da ufak tefek şeyleri de söylemiyorum. Artık biraz sakinleşeyim."

Rabia Birsen Göğercin kendisi ile aynı durumda olanlara da "Hayat çok kısa. Geriye dönüp baktığınızda hüznü değil mutluğu hatırlamak için çabalayın. Başımıza her şey gelebilir. Acı olmasaydı tatlılığın da huzuruna varamazdık. Sevinçlerinizi acılarınızdan fazla yüceltin. Çünkü sizi ayakta tutan sevgi ve saygı olacak. Sürekli çabalayın çaba olmadan bir yere varamazsınız. Gerçekten bu hayattan göçerken ben kimsenin sırtına basmadım diyebilmek için birbirinize saygı duyun. Sizi sevgi iyileştirecek. Her şeyi başarmak için gücün de kendi içinde olduğuna inanıyorum" diyerek tavsiyede bulundu.

KENDİMİ EKSİK GÖRMÜYORUM
Kendisini eksik görmediğini söyleyen Göğercin, "Kimse kendisini eksik görmemeli, İki kolum iki bacağım olmasa bile ben eksik değilim. Sizi siz yapan şey yapan bacaklarınız mı değil. Sizin fikirleriniz davranışlarınız sizi siz yapıyor. Aklınız yerinde olduğu sürece sizi siz yapan değerler her zaman devam ediyor." dedi.

TURKUVAZ MEDYA BİR AİLEYDİ BENİ DAHİL ETTİLER
Öte yandan Turkuvaz Medya Grubu tarafından Rabia Birsen Göğercin'e estetik kol protezi yaptırılacak. Göğercin, "Tukuvaz Medya'nın sizdeki yeri ve önemi nedir?" sorumuza ise şöyle yanıt verdi:

"Benimle iletişime geçip el masraflarımı üstlenmek istediklerini söylediler. O kadar mutlu oldum ki… Şöyle bir detay var. Medyanın arka kısmı bizim tahmin ettiğimizden çok farklı. Ben çekimlerdeyken herkes o kadar mutluydu ki… Yapımcı yönetmen ses ekibi reji… Herkesle sarılıp heyecanımı paylaşıyordum. Aslında medyayı oluşturanlar da bizler gibi insanlar olduğu için bir aileydi orası beni oraya dahil ettiler. Bana bir hediye sundular. Mutluyum çok teşekkür ediyorum."

Göğercin, "Kişisel menkıbeniz iyilik olsun. Bütün dünya huzurla mutlulukla yaşayabilir" ifadelerini kullandı.

ANNESİ VE HALASI RABİA'YI ANLATTI
Öte yandan Rabia Birsen Göğercin'in annesi Tülay Göğercin ve halası Fadime Güğercin de Takvim.com.tr'ye konuştu.

Rabia'nın çok akıllı bir çocuk olduğunu belirten annesi Rabia'nın erken doğum olduğunu belirterek, "Yaşar mı diye korktum elhamdülillah bu günlere geldi" dedi.

ANNE TÜLAY GÜVERCİN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Annesi Rabia'nın yaşadığı talihsiz anı ise gözyaşları içinde şöyle anlattı:

"Olay anında ben orada değildim. Bana telefonla söylendi. Ben hep böyle dua ederek gittim Allahım ne olur sadece parmakları olsun diktiririz. Böyle diyerek gittim koşa koşa. Gittiğimde zaten böyle babası kapatmıştı. Bırak diyorum bırakmıyor…"

Halası Fadime Güvercin ise "Rabia ameliyata giderken hala sizi çok seviyorum dedi. Bize güç verdi." dedi.

Röportajımızı YouTube üzerinden izlemek için tıklayınız: