Muhammed Yakut kimdir, kaç yaşında? Muhammed Yakut yakalandı mı, nerede yakalandı?

Seçim öncesinde hükümet aleyhinde yaptığı yayınlar ile gündeme gelen Muhammed Yakut, İspanya’nın Santander şehrinde yakalandı. Kırmızı bülten ile Interpol tarafından dünyanın her yerinde aranan Muhammed Yakut için araştırmalar hızlandı.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2023, 08:42 Güncelleme 07 Eylül 2023, 08:44
Muhammed Yakut kimdir, kaç yaşında? Muhammed Yakut yakalandı mı, nerede yakalandı?

İÇİNDEKİLER

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma başlatılan Muhammed Yakut'la ilgili kırmızı bülten kararı çıkarılmıştı.

İSPANYA'DA YAKALANDI

Hakkında kırmızı bülten bulunan Muhammed Yakut, İspanya'da yakalandı. Yakut için savcılığın iade talebinde bulunacağı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheli Muhammed Yakut hakkında "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirme veya Yayma" suçlarından tutuklanmasına yönelik İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkarılmıştı. Savcılık, Yakut hakkında uluslararası seviyede aranması amacıyla kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne talep yazısı göndermişti.

Bakanlığın uygun bulduğu talep, Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı'na gönderilmişti. Interpol'ün Genel Sekreterliği'nce de uygun görülen talep üzerine şüpheli Muhammed Yakut hakkında 25 Mayıs 2023'te kırmızı bülten kararı çıkarılmıştı. Şüpheli Muhammed Yakut'un yer tespitinin yapılarak Türkiye'ye iadesi için başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin İnterpol Birimleriyle iletişime geçilmişti. İspanya'da yakalandığı öğrenilen Muhammed Yakut hakkında savcılığın, iade talepnamesi hazırladığı öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Soruşturma kapsamında 30 Nisan'da Muhammed Yakut'a bilgi, belge aktardığı iddiasıyla Can Tanrıyar tutuklanmıştı. Tanrıyar'ın Muhammed Yakut'a video paylaşımlarında kullanılmak üzere bilgi, belge, fotoğraf aktarımında bulunduğu, şüphelilerin video paylaşım süreci ve öncesinde birlikte hareket ettiklerine yönelik tespitler bulunduğu kaydedilmişti.

MUHAMMED YAKUT KİMDİR?

YouTube ve Twitter gibi sosyal medya ortamlarında Deliler Delisi lakabıyla tanınıyordu. Muhammed Yakut, 1972 yılında Diyarbakır'da doğmuştur. Babası Hacı Hasan Yakut'dur. Muhammed Yakut, Ankara'da bir yağ fabrikasının sahibidir. Sosyal meydanın gündemine bir anda giren Muhammed Yakut'un sabıkasının kabarık olduğu ortaya çıktı. Yakup'un suç dosyasında 14 ayrı kayıt bulunuyor. Muhammed Yakut, evlidir ve çocukları vardır.

İşte Diyarbakırlı Muhammed Yakut'un suç dosyası:
*Hakaret (12 Ekim 2022)
*Yağma(kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma) (27 Aralık 2021)
*Tehdit (12 Temmuz 2017)
*Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak (26 Mart 2006)
*Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, yağma (31 Mayıs 2012)
*Hakaret, şantaj, tehdit (1 Şubat 2011)
*Kasten yaralama (30 Mayıs 2007)
*Elektrik hırsızlığı (31 Mart 2005)
*6136 sayılı, ateşli silahlar ve bıçaklar kanununa muhalefet (8 Şubat 2001)
*Sahtecilik (8 Şubat 2001)
*Yağma (1 Ocak 2000)