AÖF yaz okulu sınav sonuçları açıklandı mı 2023? AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Mezuniyet şartları neler?

AÖF yaz okulu sınav sonuçları için aramalar hız kazandı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi takvimine göre 10 Temmuz'da başlayan AÖF yaz okulu dersleri, 19 Ağustos 2023 tarihinde sona ermişti. Yaz okulu sınavları ise 19 Ağustos'ya tamamlandı. Bu gelişmeler sonrası adaylar sonuçları merakla beklemeye başladı. Peki, AÖF yaz okulu sınav sonuçları açıklandı mı 2023? AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Mezuniyet şartları neler? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023, 08:48 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 08:48
AÖF yaz okulu sınav sonuçları açıklandı mı 2023? AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Mezuniyet şartları neler?

İÇİNDEKİLER

Anadolu Üniversitesi tarafından 19 Ağustos'ta düzenlenen 2023 Açıköğretim Fakültesi (AÖF) yaz okulu sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Binlerce öğrencinin merakla beklediği sonuçlar, Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sitesi üzerinden erişime açılacak. Peki, AÖF yaz okulu sınav sonuçları açıklandı mı 2023? AÖF yaz okulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Mezuniyet şartları neler? İşte detaylar...

AÖF YAZ OKULU SINAVLARI TAMAMLANDI!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi takvimine göre 10 Temmuz'da başlayan AÖF yaz okulu dersleri, 19 Ağustos 2023 tarihinde sona erdi.

6 haftalık eğitimin ardından öğrenciler, sorumlu oldukları derslerden sınavlara katılacak. Takvime göre, AÖF yaz okulu sınavları 19 Ağustos 2023 tarihinde saat 14.00'te yüz yüze yapıldı.

AÖF YAZ OKULU SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Anadolu Üniversitesi AÖF yaz okulu sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. Ancak bahar ve güz döneminde yapılan vize-final sınavı sonuçları 2 hafta içerisinde erişime açılıyor.

Buna göre AÖF yaz okulu sınavı sonuçlarının en geç Eylül ayının ilk haftası açıklanması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığında sonuç sorgulama ekranı sabah.com.tr'de yer alacak. Bu kapsamda bilgiler geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

AÖF SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

AÖF yaz okulu sınav sonuçları, Anadolum eKampüs sistemine yüklendikten sonra erişme açılacak. Anadolu Mobil uygulaması ve https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifreleri ile oturum açarak AÖF yaz okulu sınav sonuçları sorgulanabilecek.

Sonuç ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayıları ve sınavdan elde ettikleri puanlar yer alacak.

AÖF YAZ OKULU SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF YAZ OKULU SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

AÖF yaz okulu sınavları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Yaz okulu sınav sonuçlarının yıl sonu ortalamaya etkisi %100'dür. Örneğin adaylar yaz okulunda sorumlu olduğu herhangi bir dersten sınav notu olarak 70 aldığında, yıl sonu başarı puanı da 70 olacak.

AÖF sınav değerlendirmesi yapılırken 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek. Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan karara göre Açıköğretim Fakültesi'nde ders geçme notu alt sınırı 35 olacak.

AÖF YAZ OKULU SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Yaz okuluna güz ve bahar döneminde kayıt yenileten-yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin tüm Açıköğretim Sistemine göre öğretim yapan Fakültelerin öğrencileri kayıt yaptırabilir. Öğrenciler, üst yarıyıl ya da alt yarıyıllardan hiç almadıkları dersleri yaz okulunda alabilir.

AÖF MEZUNİYET ŞARTLARI NELER?

Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.