21 Ağustos Kabine toplantısı kararları neler? Vergisiz telefon, 3600 ek gösterge, toplu sözleşme...

Kabine toplantısı hakkında aramalar hız kazandı. Kabine toplantısının en önemli gündem maddesini ekonomik gelişmeler oluşturacak. Bu kapsamda memur ve memur emeklisinin gözü kulağı Kabine'de olacak. Peki, Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? 21 Ağustos Kabine toplantısı kararları neler? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023, 14:26 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 14:27
21 Ağustos Kabine toplantısı kararları neler? Vergisiz telefon, 3600 ek gösterge, toplu sözleşme...

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'daki temaslarının ardından bugün, 21 Ağustos 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir Kabine Toplantısı başkanlık edecek. Kabine Toplantısı'nda ele alınacak konular arasında memura yapılacak zam oranları, öğrencilere vergisiz telefon hediyesi gibi detaylar yer alacak. İşte merak edilenler...

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine Toplantısı'nın 21 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'de yapılacak. Toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameraların karşısına geçmesi bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI KONULARI

Kabine toplantısının en önemli gündem maddesini ekonomik gelişmeler oluşturacak. Bu kapsamda memur ve memur emeklisinin gözü kulağı Kabine'de olacak. Memur ve emeklisinin gelecek 2 yıllık mali ve sosyal haklarını belirleyecek zam pazarlığında müzakereler tamamlanmadan önce hükümetin masadaki zam teklifi değerlendirilecek. Memur zammıyla birlikte 3600 ek gösterge de kabinenin gündeminde olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da kabineyi bu taleplerle ilgili bilgilendirmesi bekleniyor.

Eylül ayının ilk iki haftasında açıklanması merakla beklenen OVP çalışmaları ile ilgili gelinen son durum hakkında OVP'ye başkanlık eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kabine üyelerine detaylı bir sunum yapacak. Hükümetin hazırladığı 12'nci kalkınma planında sona yaklaşıldı. OVP hazırlanırken iş dünyası, işçi sendikaları, işçilerle KOBİlerle görüşmeler devam ediyor bu görüşmelerdeki talepler de iletilecek.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu yıkılan ev ve şehirlerin inşasında gelinen son durumda kabinede konuşulacak. Yerinde inşa ve ihya çalışmaları kalıcı konutlar yerinde dönüşüm projesi ile ilgili Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor. Öte yandan İstanbul'da kentsel dönüşüm için yapılan çalışmalar ile ilgili de özellikle İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası çalışmaları değerlendirilecek.

Erdoğan, gençlere dönük vaatlerinin hayata getirilmesi için talimat vermişti. Bu kapsamda gençlere 10 GB ücretsiz internet, yükseköğretimdeki öğrencilerin cep telefonu ve bilgisayarlarından vergi alınmaması gibi konuların çalışmaları da kabinenin gündeminde olacak.

Erdoğan, diplomasi trafiğini aralıksız olarak sürdürüyor. Dış politikadaki gelişmeler de Kabine gündeminde yer alacak. KKTC'de Türk askeri ile BM barış gücü askerleri arasındaki gerilim ele alınacak. Tansiyonun düşürülmesi ve Türk halkının menfaatlerinin korunması için atılacak adımlar masadaki başlıklar arasında yer alacak. Diplomasi trafiğini Eylül ayında da devam ettirecek olan Erdoğan ilk olarak Hindistan'daki G20 ve ardından ABD'de BM genel kuruluna katılacak. Zirveler öncesinde son hazırlıklar da toplantıda konuşulacak.

Karadeniz'deki son durum ve Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte ortaya çıkan ve rafa kaldırılan tahıl koridoru anlaşmasının devamlılığı için atılan-atılacak adımlar konuşulacak. Türkiye'nin sınır içi ve ötesinde terörle mücadelesi masaya yatırılacak. Komşu ülkelerle ilişkiler, savunma sanayinde gelinen son nokta da masada olacak.