Bursluluk sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB İOKBS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2023! Bursluluk sınavı ne zaman?

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 2023 İOKBS (İlköğretim Okulları Bursluluk Sınavı) için heyecan dorukta. 30 bin kontenjanı deprem bölgesine ayrılan bu sınav, öğrencilere eğitim hayatlarında önemli bir fırsat sunuyor. Öğrenciler ve veliler, sınav yerleri ve giriş belgesi gibi detaylara odaklanarak sınav gününe hazırlanıyor. Peki, Bursluluk sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB İOKBS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2023! Bursluluk sınavı ne zaman? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2023, 11:44 Güncelleme 21 Ağustos 2023, 11:44
Bursluluk sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MEB İOKBS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı 2023! Bursluluk sınavı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Bursluluk sınavı hakkında aramalar hız kazandı. Bu sene 100 bin kontenjan ayrılan bursluluk sınavında gözler giriş belgelerine çevrildi. Peki, Bursluluk sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Bursluluk sınavı ne zaman? İşte merak edilenler...

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, www.meb.gov.tr internet adresinden paylaşılmıştı. Kılavuzda sınav tarihi ve sınav giriş belgelerine ilişkin ayrıntılara yer verildi.

Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5', 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı her yıl belirlenen tarihlerde gerçekleştiriliyor.

İOKBS NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 2022-2023 öğretim yılında birinci dönemde uygulanan öğretim programları esas alınarak düzenlenecek. 3 Eylül'de gerçekleşecek sınavda tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.

İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, sınav tarihinden en az 7 gün önce "www.meb.gov.tr" internet adresinden alınacak. İOKBS sınav giriş belgelerinin 21-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında ilan edilmesi bekleniyor. Sınav sonuçları, 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.