Heijan, Muti, CAC neden gözaltına alındı? Heijan kimdir, gerçek adı ne, neden tutuklandı?

İstanbul'da gerçekleştirilen bu operasyon, suça teşvik eden içeriklerin mücadelesinde atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Operasyonun detayları ve soruşturmanın gelişmeleri kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor.

Giriş Tarihi 19 Ağustos 2023, 10:49 Güncelleme 19 Ağustos 2023, 10:49
Heijan, Muti, CAC neden gözaltına alındı? Heijan kimdir, gerçek adı ne, neden tutuklandı?

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün koordineli bir şekilde yürüttüğü operasyon kapsamında, ünlü rapçilere yönelik ciddi bir adım atıldı. Heijan, Muti, BIG ve CAC olarak bilinen lakaplarıyla tanınan rapçiler, şüpheli hareketleri nedeniyle gözaltına alındı. Operasyonun detaylarına göre, emniyet güçleri uzun süredir devam eden bir soruşturmanın ardından harekete geçti. Peki, Hejan neden tutuklandı? Heijan kimdir? İşte detaylar...

HEJAN VE MUTİ NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, "Heijan" adıyla tanınan rapçi D.T., BIG olarak ün yapan S.I. ve CAC olarak adı geçen Ş.T. adlı 3 şarkıcı gözaltına alındı.

İstanbul'da, organize suç örgütleri adına rap şarkıları yaptıkları ve bu örgütlere sosyal medya platformlarında destek verdikleri belirlenen 4 kişiden 3'ü yakalandı.

Yapılan incelemede, suç örgütü adına rap şarkıları yapıldığı, bunların örgüt üyelerince sosyal medya üzerinden sıklıkla paylaşılarak örgütün sembolü haline getirildiği, şarkıları yapan kişilerin de suç örgütüne sosyal medya platformlarında destek verdiği belirlendi.

Çalışmalar kapsamında incelenen şarkıları yapan ve seslendiren kişilerden "Heijan" rumuzuyla bilinen Doğan T, "BIG" rumuzlu Samet I. ve "CAC" rumuzlu Şahan T. gözaltına alındı. Aynı kapsamda şüpheli sıfatıyla aranan "Muti" rumuzlu Muhammet Nedim D'nin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "suçu ve suçluyu övmek", "suç işlemeye tahrik" gibi suçlardan işlem yapıldığı bildirildi.

"Muti" mahlasıyla anılan rapçi M.N.D. hakkında da yakalama kararı bulunduğu öğrenilirken, söz konusu kişilerin şarkılarında ve düet çalışmalarındaki kliplerde kullandıkları sözler ve yer verdikleri silahlar nedeniyle gözaltına alındıkları öğrenildi.

HEİJAN KİMDİR?

Şarkıcı, oyuncu. Asıl adı Doğan Tarda'dır.

1994, Van doğumlu. Yunus Emre Ticaret Meslek Lisesin'i bitirdikten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesine devam etti.