Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2023 TABAN PUANI VE BAŞARI SIRALAMASI! YKS Besyo, Spor Bilimleri Fakülteleri Taban-Tavan puanları!

Besyo taban tavan puanları, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok aranılanlar arasında yer aldı. Besyo bölümünde eğitim almak isteyenler Besyo taban puanları hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği taban puanları nasıl? Besyo başarı sıralaması kaç? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2023, 07:02 Güncelleme 08 Ağustos 2023, 11:07
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2023 TABAN PUANI VE BAŞARI SIRALAMASI! YKS Besyo, Spor Bilimleri Fakülteleri Taban-Tavan puanları!

İÇİNDEKİLER

YKS'ye katılan öğrenciler tarafından Besyo taban tavan puanları merak ediliyor. YKS sınavına katılan öğrenciler sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapmak için kollarını sıvayacaklar. İşte 2023 Besyo taban puanları ve başarı sıralamaları...

BESYO TABAN TAVAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

2023 YKS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Kılavuzun yayınlanması ile birlikte Besyo taban tavan puanları belli olacak.

YÖK ATLAS üzerinden önceki döneme ait taban tavan puanları görülebiliyor. Bir önceki yıla ait Besyo taban tavan puanlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU

YKS TERCİH KILAVUZU 2023 NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

ÖSYM tarafından açıklanması beklenen YKS tercih kılavuzu 2023 henüz yayınlanmadı. Kılavuzu kısa süre içerisinde adayların erişimine açılması bekleniyor.

BESYO MEZUNLARI NE İŞ YAPAR?

BESYO okumak isteyen kişilerin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi de BESYO bölümünden mezun olduktan sonra ne iş yapacaklarıdır. BESYO mezunlarının yapabileceği işlerden bazıları şu şekilde sıralanmaktadır:

MEB'e bağlı bulunan okullarda antrenörlük veya yardımcı antrenörlük

Gençlik ve Spor Müdürlüklerinde antrenörlük ve memurluk

Özel olarak çalışan spor kulüplerinde antrenörlük

Çeşitli sektörlerin spor aktiviteleri ve organizasyonlarında yer alma

BESYO ve Spor Yöneticiliği bölümlerinde Yönetici, Öğretim görevlisi, Araştırma görevli olarak çalışma

Masörlük

Hakemlik

Beden eğitimi öğretmenliği