DSİ 819 personel alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? DSİ kura çekilişi ne zaman yapılacak? Sınavdan kaç puan alanlar başarılı sayılacak?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), istihdam ihtiyacı doğrultusunda 819 sürekli işçi alımı yapacaktır. Bu alımlar, DSİ'nin farklı birimlerinde çalışacak personelleri kapsamaktadır. İş arayanlar tarafından merak edilen DSİ kura çekilişi tarihi, kura sonuçlarının açıklanma süresi ve başarılı sayılmak için gereken puanlar gibi konulara ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır. DSİ 819 sürekli işçi alımı için kura çekilişi, başvuruların tamamlanmasının ardından ilan edilen tarihlerde gerçekleştirilecektir. Kura çekilişinin tam tarihi, DSİ'nin resmi internet sitesi veya ilanları aracılığıyla duyurulacaktır. Başvuru yapan adaylar, kura çekilişi için belirtilen tarihi takip etmelidir.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2023, 18:31 Güncelleme 31 Mayıs 2023, 18:31
DSİ 819 personel alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? DSİ kura çekilişi ne zaman yapılacak? Sınavdan kaç puan alanlar başarılı sayılacak?

İÇİNDEKİLER

DSİ personel alımı hakkında aramalar hız kazandı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 819 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurmuştu. Başvuru işlemlerinin ardından gözler kura sonuçlarına çevrildi. Peki, DSİ kura çekilişi ne zaman yapılacak? DSİ 819 personel alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınavdan kaç puan alanlar başarılı sayılacak? İşte detaylar...

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 819 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurmuştu. Belirtilen şartları taşıyan adaylar, başvuru işlemlerini gerçekleştirdi. Başvuru sürecinin 16 Mayıs'ta sona ermesi ardından gözler kura tarihine çevrildi.

KURA TARİHİ

Kura çekimi, açık iş sayısının 4 katı asil ve aynı sayıda yedek olacak şekilde 1 Haziran'da yapılacak.

Kurada belirlenen adaylara yazılı tebligat yapılmayacak. Bu adaylar 1 Haziran 2023 tarihinde noter huzurunda çekilecek kura sonucuna göre belirlenecek.

SINAVDAN KAÇ PUAN ALANLAR BAŞARILI SAYILACAK

Yazılı-sözlü ve uygulama yöntemleriyle yapılacak sınavlarda mesleki bilgi ve becerilere yönelik konular öncelikli olacak. Sınavlarda 100 üzerinden 60 alan adaylar başarılı kabul edilecek.

SINAV DEĞERLENDİRME VE BAŞARI PUANI

İşçi alımında yapılacak sınav; yazılı-sözlü-uygulama yöntemleri kullanılarak, meslekî bilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacak.

Yapılacak sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilecek olup başarı puanı altmış (60) olarak belirlendi. Altmış (60) puanın altındakiler dikkate alınmayacaktır.

İşe alınacak işçiler dört aylık deneme süresine tabi tutulacak. Deneme süresi içerisinde başarısız olanların iş akdi feshedilecek.

Deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki adaydan başlanarak aranan şartlara haiz olanların ataması yapılacak.

Kuruma ataması yapılan personel 3 yıl süreyle nakil talebinde bulunmayacak.