Son dakika TURKCELL, TURKTELEKOM, VODAFONE hatlar neden çekmiyor? 25 EKİM 2022 telefonlar neden çekmiyor?

Turkcell, Turktelefon, Vodafone gibi GSM operatörlerini kullanan vatandaşlardan bazıları telefonlarının çekmediğinden şikayet ediyor. Bu noktada internet arama motorlarında konuya ilişkin bilgi edinmek için araştırmalar yapılıyor. Peki Son dakika TÜRKCELL, TURKTELEKOM, VODAFONE neden çekmiyor? 25 EKİM 2022 telefonlar neden çekmiyor?

Giriş Tarihi 25 Ekim 2022, 15:28 Güncelleme 25 Ekim 2022, 15:51
Son dakika TURKCELL, TURKTELEKOM, VODAFONE hatlar neden çekmiyor? 25 EKİM 2022 telefonlar neden çekmiyor?

İÇİNDEKİLER

Son dakika TURKCELL, TURKTELEKOM, VODAFONE neden çekmiyor? 25 EKİM telefonlar neden çekmiyor? soruları gündemde yer alıyor. Telefondan yakınlarıyla iletişim kurmak isteyenler hata ile karşılaşmaya başladı. İşte detaylar...

TURKCELL, TURKTELEKOM, VODAFONE NEDEN ÇEKMİYOR?

25 Ekim 2022 tarihinde önce önce Whatsapp uygulaması çöktü. Ardından da GSB operatörlerinde sorun yaşanmaya başlandı.

Sabah saatlerinde WhatsApp kullanıcıları mesaj gönderemedi ya da gönderdikleri mesajlara yanıt alamadı. Özellikle Whatsapp web ve grup sohbetlerinde mesajlar iletilemedi. Sabah saat 10'00da başlayan sorun saat 11.50'ye kadar devam etti. Saat 12.00 sularında erişim sağlandı.

META'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bünyesinde Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi sosyal platformları barındıran Meta Sözcüsü, "Bazı kişilerin şu anda mesaj göndermekte sorun yaşadığının farkındayız ve mümkün olan en kısa sürede eski haline getirmek için çalışıyoruz." açıklamasında bulundu.

"GLOBAL KAYNAKLI KESİNTİ"

Bakan Yardımcısı Sayan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "WhatsApp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" dedi.

GSM operatörleri ile ilgili ise henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Detayla geldikçe haberimizde yer verilecektir.