Çocuğum hangi okula başlayacak? 2022 e-Okul MEB ilkokul, ortaokul kayıtları başladı mı, son gün ne zaman?

Çocuğum hangi okula başlayacak, sorusu son günlerde en çok aranılanlar arasında yer alıyor. İlk kez okula başlayacak olan öğrencilerin velileri, çocuklarının hangi okula gideceğini araştırıyor. Öte yandan ortaokul kayıtları da araştırılan konular arasında. Peki, İlkokul, ortaokul kayıtları başladı mı, son gün ne zaman? Çocuğum hangi okula başlayacak? İşte merak edilenler!

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2022, 20:09 Güncelleme 31 Ağustos 2022, 20:09
Çocuğum hangi okula başlayacak? 2022 e-Okul MEB ilkokul, ortaokul kayıtları başladı mı, son gün ne zaman?

İÇİNDEKİLER

Çocuğum hangi okula başlayacak? Sorusu gündemde merak edilerek araştırılıyor. Okula kayıt süreci 1 Temmuz'da başlamıştı. Okul kayıtları için çocuklarının hangi okula kayıtlı olduğunu merak eden veliler internet üzerinden 'Çocuğum hangi okula gidecek' sorusuna yanıt arıyordu. MEB ise e-Okul sistemi üzerinden yayınladığı duyuru ile birlikte merak edilenlere yanıt verdi. Peki, ilkokul ve ortaokul kayıtları ne zaman bitiyor? Çocuğum hangi okula gidecek? İşte merak edilen soruların yanıtı...

İLKOKUL - ORTAOKUL KAYIT TARİHLERİ

MEB tarafından yayımlanan yazıda ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğerncilerin kayıt işlemleri herhangi bir başvuru gerektirmeksizin e-okul sistemi üzerinden yapıldı. Kayıt süreci 1 Temmuz'da başladı. Ağustos 31'de son buluyor.

Okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor.

Veliler "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından kayıtlar yapılabilecek.

Kayıt ya da adres değişimi için öğrenci velisinin 31 Ağustos 2022 Çarşamba gününe kadar okul idaresine başvurması gerekmektedir.

ÇOCUĞUM HANGİ OKULA GİDECEK?

Veliler e-devlet "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)" sayfası üzerinden şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak çocuğunun hangi okula gideceğini öğrenebiliyor.

OKUL KAYDI SORGULAMA...

MEB AKADEMİK TAKVİMİ 2022-2023

Okulların açılması: 12 Eylül 2022

İlk ara tatil: 14 Kasım-18 Kasım 2022

Şubat tatili: 23 Ocak-03 Şubat 2023

İkinci ara tatil: 17-20 Nisan 2023

Okulların kapanması: 16 Haziran 2023