Özel hastane 2023 doğum fiyatları güncellendi! Acıbadem, Memorial, Medical Park doğum ücretleri ne kadar oldu?

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinden itibaren yükseliş trendi içerisine giren dolar kuru, gündelik hayat içerisinde satın alınan birçok ürüne ve hizmete yüksek oranlı zamların yapılmasına sebep oldu. Hemen hemen her sektör, ekonomik gelişmeler ışığında hizmetlerine zamlar yapmak zorunda kaldı. Bu noktada bir zam haberi de özel hastanelerden geldi. Yapılan araştırmalara göre özel hastanede doğum ücretlerinin arttığı gözlendi.

Giriş Tarihi 17 Mart 2023, 15:42 Güncelleme 17 Mart 2023, 15:45
Özel hastane 2023 doğum fiyatları güncellendi! Acıbadem, Memorial, Medical Park doğum ücretleri ne kadar oldu?

İÇİNDEKİLER

Döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen ani yükselişler, sürekli olarak artan enflasyon, ekonomi piyasalarını direkt olarak etkileyen FED faiz kararları ve Rusya- Ukrayna savaşı gibi pek çok konu başlığı altında giderek pahalılaşan gündelik hayat şartları, vatandaşların temel ihtiyaçlarına ulaşırken dahi kırk kere düşünmelerine sebep oldu. Gıda, sağlık, emlak ve daha pek çok temel ihtiyacı içerisinde barındıran sektör, bu gelişmeler ışığında hizmetlerine yüksek oranlı zamlar yansıtmak zorunda kaldı. Gündelik hayat içerisinde sürekli olarak güncellenen fiyatlara sahip olan sektörlerden biri de sağlık sektörü oldu. Yapılan araştırmalara göre hali hazırda birçok vatandaşın bütçesini aşan tutarlarda olan özel hastane doğum ücretlerinin, ekonomik olumsuzluklar sebebi ile tekrar güncellendiği ortaya çıktı.

Acıbadem Hastanesi Güncel Doğum Ücretleri 2022

Türkiye'nin önde gelen özel hastanelerinden biri olarak hizmet veren Acıbadem Hastanesi, yeni dönemde de kaliteli hizmetleri ile dikkat çekmeyi başardı. Hizmetlerinin kalitesi, doktor kadrosunun deneyimi ve daha pek çok faktör çerçevesinde dünya çapında popülerliğe kavuşmuş olan Acıbadem Hastanesi, yeni dönemde de bu popülerliğini koruyor.

Ekonomi piyasalarında yaşanan ve gündelik hayata yansımak zorunda olan gelişmelerden ötürü fiyat güncellemesine gittiği gözlenen Acıbadem Hastanesi, anne adaylarının doğum ücretlerinde de değişikliğe gitti. Doğum ücretlerine ilişkin yapılan bir araştırmada, Acıbadem Hastanesi'nin ortalama doğum ücretlerinin şu şekilde olduğu bilgisine ulaşıldı:

  • Normal doğum: 7.100- 14.000 TL
  • Sezaryen doğum: 7.000- 10.000 TL
  • Epidural doğum: 8.500- 12.000 TL
  • Epidural sezaryen doğum: 7.500- 15.000 TL

Memorial Hastanesi Güncel Doğum Ücretleri 2022

Hizmetleri ve uzman kadrosu ile adından söz ettirmeyi başarmış olan Memorial Hastanesi, gündelik hayata yansıyan ekonomik gelişmeler ışığında fiyatlarında güncellemeye gitmek zorunda kalan kurumlardan biri oldu. Yapılan araştırmalara göre hastanenin doğum ücretlerinin ortalama şu şekilde olduğu bilgisine ulaşıldı:

  • Normal doğum: 5.500- 10.000 TL
  • Sezaryen doğum: 6.000- 10.000 TL
  • Epidural doğum: 7.000 TL

Medical Park Hastanesi Güncel Doğum Ücretleri 2022

Doktor kadrosu ve hizmet kapsamı ile dikkat çeken bir diğer hastane olan Medical Park Hastanesi de yeni dönemde ücretlerini güncelleyen kurumlardan biri oldu. Yapılan araştırmalara göre hastanenin güncel doğum ücretlerinin ortalama şu şekilde olduğu bilgisine ulaşıldı:

  • Normal doğum: 6.200- 8.000 TL
  • Sezaryen doğum: 9.000 TL
  • Epidural doğum: 6.600- 10.000 TL