✍YDS sonuçları açıklandı! 👩‍🎓ÖSYM Yabancı Dil Sınavı YDS sonuçları belli oldu! 🔔YDS baraj puanı 2022 kaç?

Merakla ve heyecanla beklenen YDS sonuçları açıklandı ve hemen araştırmalar hız kazandı. ÖSYM'nin düzenlediği YDS sınavına 10 Nisan tarihinde katılan adaylar sonuçları ve puan hesaplama işlemine dair bilgileri oldukça merak ediyor. Peki YDS baraj puanı 2022 kaç? Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2022 YDS sınav sonucu sorgulama ekranını adayların erişimine açtı, haberimizden güncel linke ulaşabilir ve sınavda başarılı olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.

Giriş Tarihi 30 Nisan 2022, 08:06 Güncelleme 30 Nisan 2022, 08:06
✍YDS sonuçları açıklandı! 👩‍🎓ÖSYM Yabancı Dil Sınavı YDS sonuçları belli oldu! 🔔YDS baraj puanı 2022 kaç?

İÇİNDEKİLER

Gün içerisinde sıklıkla araştırılanlar arasında YDS ne zaman açıklanacak? 👩‍🎓Yabancı Dil Sınavı YDS sonuçları ne zaman belli olacak soruları yer alıyor. ÖSYM'nin 10 Nisan tarihinde düzenlediği Yabancı Dil Sınavı'na katılanlar kariyerlerinde dil bilgisi başarılarını belgelemek amacı taşıyor ve sınavda ter dökmenin ardından sonuçlar için heyecanlı bekleyişe başladı. Peki YDS baraj puanı 2022 kaç? YDS puan hesaplama işlemi nasıl yapılır?

YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) duyurdu. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (2022-YDS/1) açıklandı. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.

ÖSYM'den yapılan açıklama şu şekilde:

"10 Nisan 2022 tarihinde uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2022-YDS/1) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 26 Nisan 2022 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir."

YDS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

YDS BARAJ PUANI KAÇ 2022?

YDS'nin kendine özel bir barajı bulunmamaktadır. Bunun yerine üniversiteler YDS'ye giren adaylardan belirli bir puan istemektedir. Bu puanın yüksekliği üniversiteden üniversiteye veya girilecek bölüme göre değişiklik gösterebilir. Öneğin doçent adaylarının alması gereken YDS puanı en az 65 iken, doktora adaylarının alması gereken YDS puanı 55'tir. Genellikle 55 puan yüksek lisansa giriş için konular baraj puanıdır.

YDS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

YDS'de toplamda 80 soru bulunmaktadır. Her bir sorunun değer 1.25 puandır. Doğru sayısının 1.25 ile çarpımı ile YDS puanı hesaplanabilir. YDS'de 4 yanlış 1 doğruyu götürmez.