2022 İftar çadırı nereye kurulacak? İstanbul'da iftar çadırı kurulacak ilçe ve mahalleler: Çekmeköy, Kadıköy...

Ramazan ayının olmazsa olmazı iftar çadırları her yıl 81 ildeki ilçe ve mahallelere kuruluyor. Gelenekselleşen iftar çadırlarının bu yılki konumları merak ediliyor. Belediyeler tarafından hazırlanan çadırlar belirli noktalara kurulacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da uzun masalara türlü yemekler konulacak. Mahalleli de iftarını bu yemeklerle açacak. İnternet arama motorlarında çokça aratılan İftar çadırı kurulacak mı? 2022 İftar çadırı nereye kurulacak? sorularının yanıtları ve 2 Nisan İstanbul'da iftar çadırı kurulacak ilçe ve mahallelerin isimleri haberimizde...

Giriş Tarihi 27 Nisan 2022, 08:09 Güncelleme 27 Nisan 2022, 08:09
2022 İftar çadırı nereye kurulacak? İstanbul’da iftar çadırı kurulacak ilçe ve mahalleler: Çekmeköy, Kadıköy...

İÇİNDEKİLER

Ramazan ayının ilk sahuruna bu gece kalkılacak. Bu yıl 2 Nisan'da başlayan Ramazan ayının son orucu da 1 Mayıs'ta tutulacak. Ardından 2 Mayıs'tan 4 Mayıs'a kadar Ramazan Bayramı eda edilecek. Ramazanda oruç ibadetlerini yerine getirecek vatandaşların gözleri iftar çadırlarına çevrildi. İstanbul dahil 81 ilde vatandaşlar yarın iftar çadırı kurulacak yerleri merak ediyor. Özellikle megakentte bir çok noktada iftar çadırlarının kurulması bekleniyor. Peki İftar çadırı kurulacak mı? 2022 İftar çadırı nereye kurulacak? İşte 2 Nisan İstanbul'da iftar çadırı kurulacak ilçe ve mahalleler!

İFTAR ÇADIRI KURULACAK MI, NEREYE KURULACAK 2022?

Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz yıl kurulmayan iftar çadırlarının bu yıl aşılama oranının yükselmesiyle birlikte kurulacağı öngörülüyor. İstanbul'da iftar çadırları kurulacak ilçeler belli oldu mu? sorusu yoğun olarak araştırılıyor.

İftar çadırları 81 ilin tüm ilçelerinde belediyeler, muhtarlıklar ve yardımseverlerin işbirliği ile kuruluyor. Meydanlarda, sokaklarda, parklarda ve bahçelerde kurulan sofralara herkes oturabiliyor.

2 NİSAN İSTANBUL'DA İFTAR ÇADIRLARI NERELERDE KURULACAK?

İstanbul'da Güngören Belediyesi, iftar çadırını oruca hazırladı. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında iftar çadırları Avrupa Yakası'nda Mecidiyeköy, Eminönü ve Aksaray Meydanları'nda; Anadolu Yakası'nda ise Üsküdar, Çekmeköy ve Kadıköy'de kuruluyor.