Dörtnala başarı

Çırak jokeyler biniciliğin Harvard'ına girdi. İstanbul'daki Ekrem Kurt Apranti Merkezi'ni derece ile bitiren 6 öğrenci İrlanda Race Akademisi'ne gönderildi

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Dörtnala başarı

At yarışçılığı konusunda hayli mesafe kat eden Türkiye Jokey Kulübü, bu sporu bilimsel bir şekilde yapmak için de önemli çalışmalara imza atıyor. İşte bu alanda Türkiye'nin tek eğitim merkezi olan İstanbul'daki Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'nin yetiştirdiği süper biniciler, uluslararası bir başarıya imza attı. 2 yıllık okulu derece yaparak bitiren 6 öğrenci alanında dünyanın en iyisi kabul edilen İrlanda'daki Race Akademisi'ne girmeye hak kazandı.

'HAYATI ÖĞRENDİK'

Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi Müdürü Adil Özgen öğrencilerinin çok büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Özgen, "6 öğrencimiz burada 6 ay antrenörlük ve spor eğitimi alacak. Ayrıca dünyanın en ünlü jokeyleriyle bir araya gelme fırsatı bulacak" dedi. İrlanda yolcuları ise çok mutlu olduklarını söyledi. Öğrencilerden Bedir Sakallılar, Antalya'dan geldiğini ve 2 yıldır eğitim gördüğünü belirtti. Sakallılar, "Burada her şeyi öğrendik. Ata binmek çok müthiş. İrlanda'daki okula daha fazla bilgili olmak için gidiyorum. Amacım dünyanın en iyi jokeyi olmak. Bunun için daha fazla şey bilmek gerekiyor" diyerek duygularını dile getirdi.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler