'Hapishanelere seks hücresi yapılsın'
İtalya Adalet Bakanlığı müsteşarı ve hapishaneler delegesi Elisabetta Casellati, 2010 yılı başından beri sayıları 31 olan hapishanelerdeki intihar vakaları için ilginç bir çözüm önerisi getirdi
Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Casellati. "Mahkumlarda cinsel açlık oluşuyor, bunun giderilmesi içinde tutukluların seks yapabileceği hücreler yapılması lazım" dedi.
İtalyan hapishanelerinde toplam 68 bin mahkûm bulunurken, hapishanelerin kapasitesinin yalnızca 44 bin kişi için yeterli olduğu biliniyor.
Casellati önerisi için "Hapishanelerdeki aşırı yoğunluktan kaynaklı vakaları bunun dışında tutuyorum" derken cezaevleri polisleri sendikası genel sekreteri Donato Capece "Yeni cezaevleri açamayacak durumdayken seks için özel hücrelerden bahsediliyor. Ne yapmamız bekleniyor, devletin dikizcisi olmamız mı? Daha çok hapishane memuru ve yeni binalar gerekiyor, gerçek problemlerimiz bunlar" diye öneriyi eleştirdi.