Bana yapılanları hak etmiyorum

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Bana yapılanları hak etmiyorum
'Şişman kadın güzel değildir' diyerek bir anda Türkiye'nin gündemini değiştiren Ebru Şallı Tan, "Bana yapılanları hak etmiyorum. Bu ülkede meyve veren ağacı taşlıyorlar" dedi,
Bir süre öncesine kadar en zayıf anne, en güzel eş, en iyi pilates hocası oydu. Ancak ne olduysa geçtiğimiz haftalarda 'Şişman kadın güzel değildir' dedi ve tüm oklar bir anda ona doğru yöneldi. Ebru Şallı Tan, son dönemde yaşadıklarını ve üzüntüsünü Şamdan Plus dergisine anlattı:

EBRU ŞALLI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

* 'Şişman kadın güzel değildir' diyerek adeta gündemi sarstınız. Neden böyle söylediniz?
Esasında konu pilatesken, birden zayıflık ve şişmanlığa geldi. Bu tabii bir gazetecinin bana sorduğu soruydu. İlk soru "Kilolu insanlar da pilates yapabiliyor mu? Nasıl oluyor?"du. Ben de "Tabii ki yapabiliyorlar. Ayrıca haftanın üç günü yürüyüşle benim 20 kilo zayıflattığım insanlar var" dedim. Sonra birden "Zayıf insan mı güzel, yoksa şişman insan mı?" sorusunu sordular bana... Ben de çok iyi niyetli bir şekilde dedim ki, "Zayıf insan eğer sağlıklıysa, güzel... Her şeyden önce sağlık gelir. Kilolu insan sorun yaşıyor, giydiği iyi durmuyor..." Orada bahsettiğim sağlıktı fakat o kısmı atmışlar.

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK!
* Ancak orada net bir şekilde şöyle diyorsunuz: "Şişman insan, güzel değildir arkadaşlar..." Cümlede sağlık lafı geçmiyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?
Orada çirkin kelimesini asla kullanmıyorum, 'güzel değildir' lafındaki kastım ise giydiği yakışmaz anlamında... Bunu asla kötü bir maksatla söylemedim. Ben zaten kendi programımda kilolu insanları zayıflatıyorum, bunu misyon edinmişim. Onlarla içli dışlıyım... Hatta cümlelerime hep "Hanımlar daha estetik ve güzel olmak için kilo verin" diyerek başlıyorum.

* Yani 'Şişman kadın güzel değildir'den kastınız sağlıksızdır ve giydikleri çok yakışmaz öyle mi?
Aynen... Bunu sadece ben değil, dünya söylüyor. Kötü bir niyetim yoktu!

* 'Güzellik' size ne ifade ediyor?
Bence akıllı, fit ve kendini geliştiren kadın güzeldir. Bana göre çirkin kadın yoktur. Doğal kadın güzeldir. Güzellik saç ve makyajla da olmuyor. Bakım kadının her gün kendine vakit ayırmasıdır. Sporunu yapması, kendini geliştirmesidir. Modern Türk kadını olmalı yani.

BEN KEYİF İÇİN YERİM
* Bu konuda üzerinize gelindiğini düşünüyor musunuz?
Elbette... Bana yapılanları hak ettiğimi düşünmüyorum. Ben topluma yararlı bir program yapıyorum. Bu arada geçen yıl 'Sağlıklı rol model ödülü' aldım. Bu neden yazılmıyor? Şunu söylemeden de geçemeyeceğim. Bu ülkede meyve veren ağaç taşlanıyor. Çünkü yaptığım şeyleri bir anda siliyorlar.

* Günde kaç öğün yiyorsunuz?
Günde sekiz öğün yemek yiyorum, kimse bana sağlıksız diyemez. İnceyim ama sağlıklı ve fitim.

* İnsanlar genellikle canları sıkkın olduğunda kendilerini yemeye verirler. Siz de böyle yapanlardan mısınız?
Bende ve Harun'da tam tersi oluyor. Benim mesela iştahım kesiliyor, yiyemiyorum. Moralim bozuk olduğunda gece kalkıp, o malum kavanozu açıp kaşık kaşık yiyen bir kadın değilim. Hiçbir zaman da öyle olmadım. Doymak için değil, keyif için yerim. İnsanlar zannediyor ki, evde buzdolabımız boş, abur cubur yok! Ama böyle değil; kafayı sağlıkla bozmadım ben... Yeri geldiğinde yemeklerde tereyağı kullanırım. Televizyon karşısında kestanemi de, mısırımı da yerim. Sözlerinizi eleştiren Rahşan Gülşan'ı nasıl buluyorsunuz? Bence hoş bir kız, beğeniyorum. Ayrıca kendisini çok zeki buluyorum.

SAĞLIKLI OLMAYA YÖNELİK BİR SAPLANTIM YOK!
* Rahşan Gülşan hariç sizin için yazı yazan köşe yazarları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Diğer köşe yazarlarına gazetede ayrılan yerin yazık olabileceğini düşünüyorum açıkçası, çok değerli yazarlarımız var ama birkaç kişinin o köşeleri hak etmediğini düşünüyorum. Hele ki bir Cumhuriyet Bayramı'nda ben o köşede Cumhuriyet ile ilgili bir şeyler okumak isterdim ancak bazı insanlardan kendimi okudum.

* Ayşe Özyılmazel köşesinde sizi kastederek 'Ortoreksia Nevroza' olan psikilojik bir hastalıktan bahsetmiş. Bu sağlıklı olmaya yönelik bir bağımlılık hastalığıymış..
Bu saplantı bende yok! Sporumu yapıyor, sigaradan uzak duruyorum, kimseye de zararım olduğunu düşünmüyorum. Oğlumun da sağlıklı olmasını istiyorum.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler