Endonezya'da ağır bilanço: 529 ölü

Endonezya'da 6,8 büyüklüğünde yeni bir deprem oldu.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Endonezya'da ağır bilanço: 529 ölü
Endonezya Sosyal İlişkiler Bakanlığı kriz masasında bir yetkili, depremin vurduğu Sumarta adasındaki Padang kenti ve çevresindeki bölgelerde ölü sayısının 770'e yükseldiğini ifade etti.

Endonezya Sosyal İşler Bakanlığının bir yetkilisi, dün meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki deprem sırasında yıkılan ev ve binaların enkazında çalışmaların sürdüğünü ve ölü sayısının artabileceğini belirtti.Sağlık Bakanlığının bünyesinde oluşturulan kriz masasının başkanı Rustam Pakaya da "Binlerce kişinin bu depremde hayatını kaybettiğinden endişe ediyoruz" dedi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Pakaya, bölgeye 200 doktor ve hemşire, 8 ton bebek maması, 8 ton ilaç ile çadırlar gönderildiğini söyledi.

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, liman kenti olan Padang'a giden yolların deprem yüzünden kullanılamaz hale geldiğini belirterek, hükümet yetkililerini yardımların felaketzedelere en kısa sürede uçak veya gemilerle ulaştırılabilmesi için ellerinden geleni yapmaya çağırdı.

Padang'ın sakinlerinin ise artçı deprem korkusuyla kenti terk etme hazırlığında oldukları kaydedildi. Hint okyanusu kıyısındaki Padang'ın nüfusu 1 milyona yakın.

ENDONEZYA'DA 6,8'LİK YENİ DEPREM
Endonezya'da 6,8 büyüklüğünde yeni bir deprem oldu.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, son 24 saat içinde büyük bir sarsıntı daha olduğunu ve bu sarsıntının merkez üssünün, Bengkulu'nun 155 kilometre kuzeybatısında, deniz yüzeyinin 15 kilometre kadar altı olarak belirlendiğini açıkladı.

Bengkulu'daki sarsıntının can ve mal kaybına yol açtığına dair bir bilgi henüz verilmedi.

İSVİÇRE, İLK KURTARMA EKİBİNİ GÖNDERDİ
İsviçre, yüzlerce kişinin öldüğü iki depremin meydana geldiği Endonezya'ya ilk kurtarma ekibini gönderdi.

İsviçre Kalkınma ve İşbirliği Kurumundan yapılan açıklamada, gönderilecek 120 kişilik kurtarma ekibinden ilk 6 kişinin Sumatra'ya hareket ettiği, yarın daha büyük bir grubun gönderileceği kaydedildi.

Kurtarma ekibinde, yıkılan binaların altında sağ kalanları bulabilen özel eğitimli köpeklerin de bulunduğu belirtildi.

Merkezi Cenevre'de bulunan CARE yardım örgütü de Padang kentine bir acil durum ekibi gönderildiğini açıkladı.

Endonezya'da dün 7,6 ve bugün 6,8 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmiş, 529 kişinin öldüğü, 421 kişinin yaralandığı bildirilmişti.


Günün Manşetleri

Tüm Manşetler