İnguşetya'da polis binasına saldırı: 19 ölü

Rusya'ya bağlı İnguşetya Cumhuriyetinin başkenti Nazran'da polis binasına yapılan bombalı saldırıda 11 kişinin öldüğü, 58 kişinin de yaralandığı bildirildi.Ölü ve yaralı sayısının artabileceği kaydediliyor.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İnguşetya'da polis binasına saldırı: 19 ölü
Ria Novosti ajansının haberine göre, Nazran Emniyet Müdürlüğüne yapılan intihar saldırısında 19 kişinin ölmesi ve 9'u çocuk 70 kişinin yaralanması nedeniyle İnguş Cumhuriyeti'nde 3 günlük yas ilan edildi.

Emniyet müdürlüğüne sabah içtimasının yapıldığı sırada, yerel saatle 09.00'da düzenlenen saldırıyla bina tamamen yıkıldı ve parçaları yüzlerce metre uzaklara saçıldı. Çevredeki binaların hasar gördüğü ve 20'den fazla otomobilin yandığı patlamada kullanılan patlayıcının türü ve miktarı henüz belirlenemedi.

İnguş Cumhurbaşkanı Yunus-Bek Yevkurov patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, Rusya'nın güçlenmesini istemeyen bazı ülkelerin bulunduğunu belirterek, bölgedeki istikrarın bozulmak istendiğini ileri sürdü.

Yevkurov, 22 Haziran 2009 tarihinde konvoyuna yapılan saldırıda ağır yaralanmış ve tedavi için Moskova'ya gönderilmişti. Saldırıda iki kişi ölmüş, dört kişi yaralanmıştı.

İnguşetya'da polis binasına saldırı: 19 ölü-1

İNGUŞETYA LİDERİ: "BENİM İÇİN ÖLÜM FERMANINI UMAROV VERDİ"
Daha önce suikast saldırısı sonucu ağır yaralanan ve geçtiğimiz günlerde iyileşerek görevinin başına dönen İnguşetya Cumhurbaşkanı Evkurov, kendisine yönelik silahlı saldırının arkasında ayrılıkçı Çeçen lider Doku Umarov'un olduğunu belirtti. Rus Russkaya Slujba Novostey radyosuna konuşan Evkurov, "Benim için ölüm fermanını Umarov verdi. Yakında hepsini yakalayacağız." diye konuştu.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler