Seçimler geçerli

Kaynayan kazan İran'da seçim protestoları hız kesmiyor. Şimdi de daha büyük kargaşa çıkaracak bir karar verildi: Seçimler iptal değil

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Seçimler geçerli
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından İran'da sular durulmak bilmiyor. Protestoların ardı arkası kesilmezken, İran Anayasayı Koruyucular Konseyi, ülkeyi tekrar karıştıracak bir karara imza attı. Koruyucular Konseyi, 12 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iptal edilmesini kabul etmedi. Konsey seçimlerde büyük usulsüzlük olmadığını da kaydetti.

İRAN' DAN DA ELÇİ ATAĞI
Başta İngiltere olmak üzeri Avrupa ülkelerinin büyükelçi ve diplomatlarını geri çağırması üzerine İran da harekete geçti. İran, İngiltere Büyükelçisini, iki ülke arasındaki son gelişmeleri ele almak üzere geri çağırma kararı aldı. Bu arada yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Mahmud Ahmedinejad, ikinci dönem görevi için yemin etmeye hazırlanıyor. İran Meclisi, Ahmedinejad'ı 26Temmuz- 10 Ağustos arasında yemin etmeye çağırdı.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler