Başkan Erdoğan'dan New York'ta Gazze diplomasisi! Kritik zirvede Trump'la yan yana... Başkan Erdoğan: Toplantı çok verimliydi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 80. Genel Kurulu'ndaki tarihi Gazze manifestosu sonrası peş peşe kritik temaslar kurdu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e İsrail'e baskının artırılması ve BM'deki sistemin revize edilmesi çağrısı yapan Erdoğan, New York'taki Türkevi'nde Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi'yi kabul etti. BM'deki Gazze oturumuna iştirak eden Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ve Müslüman liderlerle bir araya geldi. Liderlerin bir araya geldiği toplantıda Başkan Erdoğan ve Trump'ın yan yana oturduğu dikkat çekerken ABD Başkanı "En önemli toplantım bu olacak" dedi. Kritik toplantı sona ererken Türkevi'ne geçen Başkan Erdoğan basın mensuplarına konuştu ve "Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Ben memnunum. Sonucu hayrolsun." dedi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Başkan Erdoğan'dan New York'ta Gazze diplomasisi! Kritik zirvede Trump'la yan yana... Başkan Erdoğan: Toplantı çok verimliydi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 80. Genel Kurulu'na hitabının ardından Gazze için diplomasi trafiğine hız verdi.

Erdoğan peş peşe kritik temaslar gerçekleştirdi.

Takvim.com.tr, Başkan Erdoğan'ın New York'taki mesasinin nabzını tuttu.

AHaber CANLI YAYIN

CANLI ANLATIM

TRUMP'TAN YEMEK DAVETİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump tarafından devlet başkanları ve eşleri onuruna verilen davete iştirak etti.

Erdoğan, Lotte Palace Hotel'de düzenlenen davete, eşi Emine Erdoğan ile katıldı.

Davet, basına kapalı gerçekleşti.

BAŞKAN ERDOĞAN ABD'Lİ DÜŞÜNCE KURULUŞU TEMSİLCİLERİYLE BİR ARADA

Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80'inci Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta Türkevi'nde ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle SETA eş güdümünde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, TBMM Başkanvekili Celal Adan, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, AK Parti genel başkan yardımcıları ve milletvekilleri ile SETA Başkanı Nebi Miş de yer aldı.

BAŞKAN ERDOĞAN TÜRKEVİ'NDEN ÇIKIŞ YAPACAK

ABD Başkanı Donald Trump ve Müslüman liderlerle toplantıya katılan Başkan Erdoğan New York'taki Türkevi'ne geçmişti. Başkan Erdoğan'ın Türkevi'nden çıkış yapacağı bildirildi.

BAŞKAN ERDOĞAN: ÇOK VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK

Müslüman liderlerin ABD Başkanı ile bir araya geldiği toplantı sona erdi. Başkan Erdoğan toplantı sonrası Türkevi'ne geçerken basın mensuplarına konuştu ve "Çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Ben memnunum. Sonucu hayrolsun."dedi.

 

 

BAŞKAN ERDOĞAN VE TRUMP YAN YANA

Başkan Erdoğan'ın Trump ile katıldığı görüşme başladı.

Müslüman liderlerin ABD Başkanı ile bir araya geldiği toplantıda Başkan Erdoğan ve Trump'ın yan yana oturduğu dikkat çekerken ABD Başkanı "En önemli toplantım bu olacak" dedi.

BAŞKAN ERDOĞAN VE TRUMP YAN YANA-1

ERDOĞAN TRUMP'LA BULUŞACAK

Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın davetiyle kısıtlı sayıda Müslüman liderlerle yapacağı Gazze toplantısına katılacak.

Birleşmiş Milletler binasında gerçekleşmesi planlanan toplantıya Türkiye’nin yanı sıra Suudi Arabistan, Mısır, Katar, Ürdün, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan ve Endonezya’nın da katılması bekleniyor.

TÜRKİYE LİBYA'DA KALICI İSTİKRAR PEŞİNDE

Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüşmesinde Türkiye'nin Libya'da kalıcı istikrarı hedeflediğini, bunun için  desteği sürdüreceklerini belirtti

MENFİ TÜRKEVİ'NE GELDİ

Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 80. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'taki Türkevi'nde Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi'yi kabul etti.

İSRAİL'E BASKI ARTSIN | BM'DE "REVİZYON" MESAJI

Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'le görüşmesinde uluslararası toplumun Gazze'ye insani yardımların erişimi için İsrail'e baskısını artırması gerektiğini belirtti.

Başkan Erdoğan görüşmede Ukrayna-Rusya savaşının sona erdirilmesi için Türkiye'nin gayretlerini artırdığını, ateşkes, barış çabalarının yoğunlaştırılmasının önemini belirtti.

Erdoğan görüşmede, BM sisteminde revizyon ihtiyacının net biçimde ortaya çıktığını, Türkiye'nin çalışmalara her türlü katkıyı sağlamayı sürdüreceğini belirtti.

BAŞKAN ERDOĞAN GUTERRES'LE GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 80. Genel Kurulu'na hitabının ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

BM Genel Merkezindeki görüşmede Erdoğan, BM 80. Genel Kurul'una ilişkin hazırlanan defteri de imzaladı.
 

 

 



Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.


 


 

"GAZZE İÇİN İNSANLIK GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRİN"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu'na 15'inci kez hitap etti.

Sözlerine "Biz bugün bu kürsüde sesi kısılmak istenen Filistin halkının tercümanıyız" ifadeleriyle başlayan Erdoğan, Gazze'deki soykırımı anlatan 3 fotoğrafı kürsüden gösterdi.

"İçim kan ağlıyor" diyen Başkan Erdoğan,"Avrupa'da bir çocuğa diken batsa yürekler yanıyor; ama Gazze'de, çocukların elleri, kolları, bacakları anestezisiz ampute ediliyor"dedi.

Erdoğan dünya liderlerine tarihi bir çağrı yapıp "Gün bugündür. Gazze için insanlık görevinizi yerine getirin" şeklinde konuştu.

İsrail'in mutlaka hesap vermesi gerektiğini dile getiren Erdoğan"Dünya 5'ten büyüktür. Daha adil bir dünya mümkün"hakikatini yineledi. Erdoğan Suriye'den Orta Doğu'ya, Akdeniz'den KKTC'ye önemli mesajlar verdi.