Başkan Erdoğan'dan Katar'da Gazze diplomasisi! Dünyaya Filistin mesajı: Başkenti Doğu Kudüs olacak!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi’ne katıldı. İsrail'in 9 Eylül'de Katar'daki Hamas müzakere heyetini hedef alan saldırısının ardından olağanüstü toplanan zirve Katar'ın başkentinde başladı. Başkan Erdoğan, İsrail’in bölge ve dünya barışını tehdit eden katliamcı saldırılarının sona erdirilmesine yönelik mesajlar verdi. Başkan Erdoğan konuşmasında, "Bizler 1967 sınırları temelinde, coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti vücut bulana kadar mücadeleye azimle devam edeceğiz." dedi. Erdoğan, zirveye katılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile bir araya geldi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Başkan Erdoğan'dan Katar'da Gazze diplomasisi! Dünyaya Filistin mesajı: Başkenti Doğu Kudüs olacak!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katıldı.

Başkan Erdoğan'dan Doha'da Filistin mesajı: "Başkenti Doğu Kudüs olacak!"


Takvim.com.tr Katar'da yaşanan gelişmeleri dakika dakika aktardı.

CANLI ANLATIM

BAŞKAN ERDOĞAN YURDA DÖNDÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'nin ardından Ankara'ya döndü.

"TC-TRK" uçağıyla saat 22.35'te Esenboğa Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Valisi Vasip Şahin ve yetkililer karşıladı.

Başkan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı Prof. Dr. Halit Yerebakan da Ankara'ya geldi.

"KATAR'IN HER DAİM YANINDAYIZ"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından, "Türkiye olarak dost, kardeş ve müttefik ülkemiz Katar’ın her daim yanındayız." başlıklı video yayınladı.

 

 

AL SANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi için bulunduğu Doha’da, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Katar ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Başkan Erdoğan görüşmede, İsrail’in Katar’a yönelik saldırısının kabul edilemeyeceğini, Türkiye’nin her zaman Katar’ın yanında olduğunu belirtti.

Başkan Erdoğan, İsrail’in düzenlediği saldırı ile barış müzakerelerini baltalamayı amaçladığını, her şartta müzakerelerin devamının faydalı olacağını, Türkiye’nin arabuluculuk çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceğini ifade etti.

Erdoğan, Türkiye-Katar ilişkilerinin savunma sanayii ve güvenlik başta olmak üzere her alanda geliştirileceğini belirtti.

Görüşmede Başkan Erdoğan, İsrail saldırısında şehit düşenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerini de ifade etti.

Başkan Erdoğan'a görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın eşlik etti.

"SDG 10 MART MUTABAKATINA RİYAYET ETMELİ"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, zirveye katılan Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara ile bir araya geldi.

Görüşmede Türkiye ile Suriye ikili ilişkileri, bölgesel konular ele alındı.

Başkan Erdoğan görüşmede, Şara’nın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısına katılmasının tarihî önemde olduğunu, Türkiye’nin Suriye’ye destek vermeye devam edeceğini, ikili ilişkileri geliştirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’de farklı unsurları bir araya getirecek adımları takip ettiğini, Suriye’nin birlik ve beraberliğinin korunmasının ve SDG’nin 10 Mart mutabakatına riayet etmesinin önemli olduğunu belirtti.

 

 

Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da hazır bulundu.

 

 


 

SUUDİ PRENS SELMAN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, zirveye katılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya geldi. 

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Başkan Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüşmesinde Türkiye’nin İsrail saldırganlığının hedefi olan ülkelerin yanında durmaya devam edeceğini belirtti.

Başkan Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'a, Türkiye'nin Gazze'de acil ateşkesin sağlanması ve insani yardımlar için gayretlerini sürdüreceğini söyledi.
 

IRAK BAŞBAKANI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, zirve marjında Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'yi kabul etti.

 

Kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın da hazır bulundu. Kabulde Türkiye ile Irak ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Başkan Erdoğan görüşmede, Irak’la terörle mücadelede iş birliğinin devam edeceğini, enerji başta olmak üzere birçok alanda Türkiye ile Irak ilişkilerinin kuvvetlendirilmesi için çalıştıklarını, Kalkınma Yolu Projesi ile iki ülke arasındaki münasebetlerin geliştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

 

SOMALİ CUMHURBAŞKANI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'nde, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü.

Başkan Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüşmesinde, Filistin’e yardımların kesintisiz erişimi için uluslararası toplumun sesini yükseltmesi gerektiğini belirtti. Aynı zamanda Başkan Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud'a, İsrail’e yönelik yaptırımların artırılmasının önemli olduğunu, ekonomik alanda atılacak adımların sonuç vereceğini ifade etti.
 

Görüşmede, Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Halit Yerebakan eşlik etti.

AYAKÜSTÜ DİPLOMASİSİ: SİSİ VE SELMAN'LA GÖRÜŞTÜ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha’da yapılan zirveye katılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

 

BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS OLAN FİLİSTİN DEVLETİ KURULANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM

 

 

 

 



Başkan Erdoğan zirve marjında yaptığı konuşmada, "Bizler 1967 sınırları temelinde, coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti vücut bulana kadar mücadeleye azimle devam edeceğiz." dedi. 

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

İsrail'in 9 Eylül'de Katar'daki Hamas müzakere heyetini hedef alan saldırısının ardından olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)-Arap Birliği Ortak Olağanüstü Zirvesi Katar'ın başkenti Doha'da başladı.

Zirveye, Başkan Erdoğan'ın yanı sıra İİT ile Arap Birliği üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanları katıldı.

 

Katılımcı devlet ve hükümet başkanları çekilen aile fotoğrafının ardından, zirvenin yapılacağı salona geçti.

İsrail'in 9 Eylül'de Katar'daki Hamas müzakere heyetini hedef alan saldırısının ele alınacağı zirvede, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'da devam eden soykırım faaliyetleri, işgal ve ilhak operasyonları ele alınacak.

 

OLAĞANÜSTÜ ORTAK ZİRVE'NİN ÜÇÜNCÜSÜ OLACAK

Devlet Başkanları seviyesinde yapılacak zirve, İsrail'in 9 Eylül'de Doha'ya gerçekleştirdiği saldırının ardından Katar'ın çağrısı ve İİT Dışişleri Bakanları Konseyi Dönem Başkanı Türkiye'nin desteğiyle düzenleniyor.

Zirve, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de yürüttüğü ve Lübnan, Suriye, Yemen ve İran gibi bölge ülkelerine genişlettiği saldırılar sonrasında düzenlenmeye başlanan İİT-Arap Birliği Olağanüstü Ortak Zirvelerinin üçüncüsü olacak.

Dün yapılan Arap ve İslam ülkelerinin Dışişleri Bakanları hazırlık toplantısında, İİT-Arap Birliği Olağanüstü Zirvesi'nin gündemi belirlenmişti.

 

SALDIRIDA 6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

İsrail ordusu, 9 Eylül'de Doha'da Hamas müzakere heyetinin bulunduğu binaya savaş uçaklarıyla saldırı düzenlemişti.

Hamas'ın lider kadrosunun kurtulduğu saldırıda, Hamas Siyasi Büro üyesi Halil el-Hayye'nin oğlu ile 4 Hamas mensubu ve bir Katar polisi olmak üzere 6 kişi yaşamını yitirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise 10 Eylül'de yaptığı açıklamada, Katar'a, "Ya onları sınır dışı edersiniz ya da adalete teslim edersiniz. Bunu yapmazsanız, biz yapacağız." ifadeleriyle yeni saldırı tehdidinde bulunmuştu.
 

BAŞKAN ERDOĞAN KATAR'DA

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya geldi.

Başkan Erdoğan'ı, Uluslararası Hamad Havalimanı'nda Katar Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Suud bin Abdurrahman Al Sani, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu ile Büyükelçilik mensupları karşıladı.

 

Başkan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı Prof. Dr. Halit Yerebakan da Doha'ya geldi.

KATAR'A GİTTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan sabah saat 10.20 sıralarında Kısıklı'daki Cumhurbaşkanlığı konutundan çıktı.

Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan Katar'da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi'ne katılmak üzere Doha'ya gitti.

Erdoğan'ı, havalimanından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ile diğer ilgililer uğurladı.

Başkan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık Politikaları Başkanı Prof. Dr. Halit Yerebakan eşlik etti.

BAŞKAN ERDOĞAN KATAR'A GİDİYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi’ne katılmak üzere Katar’a gidiyor.

İsrail, yaklaşık 2 yıldır Gazze'yi kana buluyor. Bölge ülkeleri İsrail’in sınır tanımayan saldırılarından endişeli.

 

 

 

İsrail’in 9 Eylül’de Katar’daki Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısı, bölge güvenliğini bir kez daha tehdit etti. İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi üyesi ülke liderleri, 'Olağanüstü Zirve'de bir araya geliyor.

 

KATAR'A YANINIZDAYIZ MESAJI

Başkan Erdoğan, İsrail’in saldırısının hemen ardından Katar Emiri Al Sani ile görüştü. "Yanınızdayız" dedi, saldırılara karşı atılacak ortak adımlar değerlendirildi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik 7 Ekim 2023’teki ilk saldırısının ardından üçüncü olağanüstü zirve gerçekleştiriliyor.

 

Zirve, İsrail’in 9 Eylül’deki saldırısının ardından Katar’ın çağrısı, İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konseyi Dönem Başkanı Türkiye’nin desteğiyle düzenleniyor.

Zirvede, son durum değerlendirilecek. İsrail’in katliamcı saldırılarına yönelik hangi adımların atılması gerektiği ele alınacak.