İçişleri Bakanlığı’nda sınır güvenliği zirvesi: Tüm birimler teyakkuz halinde
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftci başkanlığında düzenlenen Sınır Güvenliği Toplantısı’nda, bölgesel gelişmelerin Türkiye’ye etkileri, hudut güvenliğinin güçlendirilmesi, düzensiz göçle mücadelede alınacak ilave tedbirler ve kriz senaryolarına yönelik acil eylem planları ele alındı.

Hızlı Özet Göster
- İçişleri Bakanlığı, hudut güvenliği ve düzensiz göçle mücadeleye yönelik ilave tedbirleri görüşmek üzere Sınır Güvenliği Toplantısı düzenledi.
- İçişleri Bakanı Mustafa Çiftci başkanlığındaki toplantıya Van, Iğdır, Hakkâri ve Ağrı valileri ile Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Göç İdaresi ve AFAD temsilcileri katıldı.
- Toplantıda, kriz durumları için eylem planları, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve sahadaki kapasitenin artırılması konuları değerlendirildi.
- Bakan Çiftci, Türkiye'nin sınır güvenliği ve göç yönetimi konularında tavizsiz bir duruş sergilediğini ve tüm birimlerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, düzenlenen Sınır Güvenliği Toplantısı'nda bölgede yaşanan ve küresel ölçekte etkileri hissedilen gelişmelerin kapsamlı şekilde ele alındığı bildirildi. Toplantıda, hudut güvenliğinin en üst seviyede korunması, düzensiz göç hareketliliğine karşı alınacak ilave tedbirler, kriz durumlarında uygulanacak senaryolar ve acil eylem planları kapsamında kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ile sahadaki kapasitenin artırılmasına yönelik başlıkların detaylı şekilde değerlendirildiği kaydedildi.
İçişleri’nde sınır güvenliği toplantısıSINIR GÜVENLİĞİ VE GÖÇ TEDBİRLERİ ELE ALINDI
Açıklamada, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftci'nin Türkiye'nin sınır güvenliği, kamu düzeni ve göç yönetimi konularında tavizsiz bir duruş sergilediğini vurguladığı, gelişmelerin anbean takip edildiğini ve tüm birimlerin teyakkuz halinde görevlerini sürdürdüğünü ifade ettiği aktarıldı.
TÜM BİRİMLER TEYAKKUZ HALİNDE
Toplantıya Van Valisi Ozan Balcı, Iğdır Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Hakkâri Valisi İbrahim Taşyapan ve Ağrı Valisi Önder Bozkurt'un video konferans yöntemiyle katıldığı belirtilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı temsilcilerinin de toplantıda hazır bulunduğu bildirildi.
VALİLER VE GÜVENLİK KURUMLARI TOPLANTIDA YER ALDI
İçişleri Bakanlığı açıklamasında, kamu düzeninin korunması ve sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm birimlerle yüksek kapasite ve koordinasyon içinde çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edildi.
