CHP'li Ali Doğan akraba ve arkadaşlarını Nizip Belediyesi'nde işe aldı

CHP'li Ali Doğan, Nizip'teki yerel seçimleri kazanmasının ardından ilk icraat olarak akraba ve arkadaşlarını belediyede işe aldı. Doğan, ailedeki 2 damadını, bacanağını, kayınbiraderini, eniştesini, eski şoförü ve ilkokul arkadaşını belediyede müdür yaptı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
CHP'li Ali Doğan akraba ve arkadaşlarını Nizip Belediyesi'nde işe aldı
Hızlı Özet Göster
  • Gaziantep'in Nizip ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Ali Doğan, 2 damadını, bacanağını, kayınbiraderini, eniştesini, eski şoförünü ve ilkokul arkadaşını belediyede müdür olarak görevlendirdi.
  • CHP'li Belediye Meclis Üyesi Habeş Doğan, başkanın akrabalarını görevlendirmesine tepki göstererek hem partiden hem de meclis üyeliğinden istifa etti.
  • Ali Doğan, 31 Mart 2024 seçimlerinde Nizip'te belediye başkanı seçilmiş ve CHP 1994'ten bu yana ilk kez bu ilçede belediye başkanlığını kazanmıştı.
  • Göreve getirilen isimlerden sadece Abdurrahman Zorlu'nun başka kamu kurumundan transfer olduğu, diğerlerinin seçim sonrası göreve başladığı öğrenildi.
  • İstifa eden meclis üyesi, atanan akrabaların 75-80 bin lira maaş aldığını belirterek durumun düzeltilmesini istedi.

HABERİ
SESLİ DİNLE

00:00 00:00
Tüm Sesli Haberler

Gaziantep'in Nizip ilçesinde 31 Mart seçimlerinde koltuğa oturan CHP'li belediye başkanı Ali Doğan, ailedeki 2 damadını, bacanağını, kayınbiraderini, eniştesini, eski şoförü ve ilkokul arkadaşını belediyede müdür yaptı. Doğan'ın akrabalarını çeşitli müdürlüklere getirmesi kendi partililerinden bile tepki gördü.

CHP'li Ali Doğan (Haberin fotoğrafları Takvim Foto Arşiv'e aittir)

Bir CHP'li meclis üyesi zehir zemberek açıklama yapıp hem görevinden hem de partiden istifa etti. 2019-2024 yılları arasında Karkamış ilçesinde belediye başkanlığı yapan CHP'li Ali Doğan 31 Mart 2024'te yapılan seçimlerde aday gösterildiği Nizip'te belediye başkanı seçildi.

İLK İCRAATI AKRABALARINI İŞE ALMAK OLDU

Ali Doğan'ın seçilmesiyle birlikte 1994'ten bu yana ilk kez Nizip'te CHP belediye başkanlığını kazandı. Başkan Ali Doğan'ın koltuğa oturur oturmaz ilk icraatı yakın akrabalarını işe almak oldu.

Ağabeyinin damadı Levent Yıldıran

HEPSİNE MÜDÜRLÜK

Ali Doğan, ağabeyinin damadı Mehmet Çakır'ı Güvenlik Müdürü, ağabeyinin damadı Levent Yıldıran'ı Bilim Merkezi Müdürü, bacanağı Sedat Göktürk'ü Bilgisayar Merkezi Müdürü, kayınbiraderi Bayram Cellatoğlu'nu Satın Alma Müdürü, eniştesi Mehmet Türkmen'i Park Bahçeler Müdürü, Karkamış belediye başkanlığı dönemindeki şoförü ve akrabası olan Ali Özaslan'ı Garaj Müdürü, Karkamış ilçesinden ilkokul arkadaşı Abdurrahman Zorlu'yu ise Muhtarlar Birim Müdürü yaptı.

Bacanak Sedat Göktürk

Göreve getirilen isimlerden sadece Abdurrahman Zorlu'nun başka kamu kurumunda memur olarak görev yaparken belediyeye transfer olduğu, diğer isimlerin seçimden sonra Doğan ile birlikte göreve başladığı öğrenildi.

Akrabası olan Ali Özaslan'ı Garaj Müdürü yaptı.

MECLİS ÜYESİNDEN TEPKİ İSTİFASI

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan'ın eş, dost, akraba kıyağı kendi partililerinin bile tepkisini çekti. Sabah'tan Mehmet Boncuk'un haberine göre, Nizip Belediye Meclis üyesi CHP'li Habeş Doğan önceki gün, aralarında soyadı benzerliği olan Belediye Başkanı Ali Doğan'ın önemli görevlere akrabalarını getirmesine tepki göstererek partiden ve belediye meclisi üyeliğinden istifa etti.

İlkokul arkadaşı Abdurrahman Zorlu

"HERKES BİLSİN"

Yaptığı paylaşımla istifasını duyuran CHP'li meclis üyesi Habeş Doğan, sokakta çalışan çocuklarla birlikte çektirdiği bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, "Bu çocuklar bu soğukta çöp çöp dolaşıp eve bir parça ekmek götürebilir miyiz diye kaygılanırken enişte Levent garaj müdürü, enişte Mehmet güvenlik müdürü, enişte Mehmet park bahçeler müdürü, bacanak Sedat müdür, kayınço Bayram muhasebe, Ali yeni garaj müdürü, lise arkadaşı Abdurrahman Hoca müdür. Bunlar 75-80 bin lira maaş alıyor, bunun bir an önce düzeltilmesini istiyorum. Düzelmiyorsa da halk bilsin bunların ne maaş aldığını"dedi.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler