Gazze'de işgale başlayan Netanyahu'dan yeni ateşkes oyunu! Sözde müzakere talimatı
Gazze'ye 60 bin kişilik yedek subayın gönderilmesi için emir veren ve yeni işgal planını başlatan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yeni bir ateşkes oyununa daha başladı. Netanyahu, bir yandan işgali sürdürürken bir yandan da Hamas ile müzakereye devam edeceklerini söyledi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tüm İsrailli esirlerin serbest bırakılması ve "savaşın İsrail'in kabul edebileceği şartlarda sona erdirilmesi" için müzakerelere başlanması talimatı verdiğini duyurdu.
Başbakan Netanyahu, yayımladığı videoda, Gazze kentini işgal saldırılarını sürdürürken aynı zamanda ateşkes ve esir takası müzakerelerini de yürüteceklerini söyledi.
Netanyahu, "Tüm esirlerin serbest bırakılması ve savaşın İsrail'in kabul edebileceği şartlarda sona erdirilmesi için derhal müzakerelere başlanması talimatını verdim." ifadesini kullandı.
Netanyahu'dan ateşkes açıklaması (AA)
İsrail ordusunun bugün kendisine Gazze kentini işgal planlarını sunduğunu aktaran Netanyahu, ateşkes ve esir takası müzakerelerinin Gazze kentini işgal saldırılarıyla paralel şekilde yürütüleceğini vurguladı.
Netanyahu, "Hamas'ın yenilgisi ve tüm esirlerin serbest bırakılması el ele gidiyor." dedi.
Netanyahu'dan ateşkes açıklaması (AA)
Öte yandan İsrail devlet televizyonu KAN, Güvenlik Kabinesi'nin Gazze kentinin işgali hazırlıklarını ve ateşkes ve esir takası anlaşması müzakerelerini görüşmek üzere bu gece toplanacağını aktardı.
Esir yakınları ve Gazze'ye saldırıların sona erdirilmesini isteyenler ise İsrail genelinde pek çok kentte protestolar düzenliyor.
Hamas, arabulucuların sunduğu 60 günlük ateşkes ve Gazze Şeridi'ndeki bazı İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını öngören teklifi kabul ettiğini duyurmuştu.