Bir hayalin peşinde

Önder Yurdagül, 10 yaşındayken falezlerden düştü, bel kemiğini kırdı. Pes etmedi, üniversite okudu, sporcu oldu. 67 ülke, 422 şehir gezerek Guinness’e aday oldu.

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Bir hayalin peşinde

Antalya'da yaşayan Önder Yurdagül, çocukken futbolcu olmanın hayalini kuruyordu. İlkokul 4. sınıf öğrencisiyken arkadaşlarıyla top oynamaya giden Önder, Antalya Karaalioğlu Parkı'ndaki falezlerden aşağıya düştü. Yaklaşık 7-8 saat sonra kurtarılan Önder, hayata küstü. Doktorların yataktan kalkmasına bile ihtimal vermediği Önder, ailesinin büyük desteği ve kendi azmiyle tekerlekli sandalyede oturmayı başardı. İlk ve orta öğrenimini tamamlayan Yurdagül, bu arada Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na katıldı.

ÖZEL BİR EĞİTİMCİ
Yaşadığı zorlukları asla unutmadığını belirten Önder, "1999 yılının bir cumartesi akşamıydı. O dönemin Türkiye şartlarında, platinler ve sırtıma takılan çivilerin bulunması hem teknolojik olarak hem de ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle zordu. Fakir de bir ailenin çocuğuydum. Babamın sigortası falan yoktu. 3 gün kadar hastanede kaldım, dördüncü günde ameliyat olabildim. Hayata küsmüşken, yeniden doğdum. Kabuğunuzdan çıkana kadar dünyanın o kabuğunuz kadar olduğunu düşünüyorsunuz. Bugün 67 ülke, 422 şehir gezmiş biri olarak eşi benzeri olmayan bir rekora da imza attım" dedi. Lisans eğitimini tamamlayan Yurdagül, sporcu kimliğinin ötesinde eğitimci olarak da fark yaratıyor.

2024'te Özge Hanım ile evlenen Önder Yurdagül, Antalya'da yaşamaya devam ediyor.