Eskişehir’de orman yangını faciası: 10 kahraman şehit oldu

Eskişehir’deki yangına karşı amansız bir mücadeleye girişen kahramanlardan 24’ü rüzgarın yön değiştirmesiyle alevlerin arasında kaldı. 5 orman işçisi ile 5 AKUT üyesi şehit oldu.14 kişi yaralandı.

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Eskişehir’de orman yangını faciası: 10 kahraman şehit oldu

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında rüzgar yön değiştirdi. 24 kahraman bir anda alevlerin arasında kaldı. Kahreden olayda 5 orman işçisi ve 5 AKUT gönüllüsü şehit oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,"Yaralanan arkadaşlarımızdan 14 tanesi şu an farklı hastanelerde büyük problem olmaksızın tedavi altında." dedi.

Acı haberi alan görevliler, gözyaşlarına boğuldu (İHA)

Şehitlerimizin isimleri şöyle: Sercan Utmi, Hilmi Şahin, Eyip Dereli, Tolunay Kocaman, Enes Kızılyel, Muharrem Can, İlker Onarıcı, Tekin Enes Sarıyıldız, Bayram Eren Arslan ve Alperen Özcan

ERDOĞAN'DAN TAZİYE

taziye mesajı yayımlayan Başkan Erdoğan, "Büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ormanlarımızı korumak için canları pahasına mücadele veren kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum." ifadesini kullandı.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler