Gazze’de sessiz kıyım: Açlıktan ölenlerin sayısı 86’ya yükseldi
Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 18 kişinin daha açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Açlıktan ölenlerin sayısı 86’ya çıkarken, bunların 76’sının çocuk olduğu belirtildi. Öte yandan, yardım kuyruğundaki sivillere açılan ateş sonucu son 24 saatte 89 Gazzeli şehit oldu.
Giriş Tarihi:
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde 18 kişinin açlık nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, Gazze'de daha önce eşi benzeri görülmemiş açlık ve yetersiz beslenme sorunlarından hayatını kaybeden insanların sayısının 86'ya yükseldiği, ölenlerden 76'sının ise çocuk olduğu belirtildi.
Gazze'de 2 milyondan fazla insanın karşı karşıya kaldığı dehşeti açıklamak için daha fazla vakit kalmadığını belirten Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki durumu "sessiz kıyım" olarak nitelendirdi. Öte yandan son 24 saatte 89 Gazzeli yardım kuyruğunda katillerin açtığı ateşle şehit oldu.