YKS kitapçıkları ve evrakları yüksek güvenlikli bir şekilde dağıtıma çıktı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için soru kitapçıkları ve sınav evrakları, 528 araçla yüksek güvenlik zinciri altında ülke genelindeki 250 sınav merkezine böyle ulaştırıldı.
YKS için hazırlanan soru kitapçıklarının basımı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Ankara'daki kapalı matbaasında tamamlandı. 'Faraday kafesi' (elektriksel iletken metal ile kaplanmış muhafaza) ile kaplı ve sinyal karıştırıcı jammer sistemiyle korunan, tüm iletişim araçlarından arındırılmış kapalı matbaada 115 uzman tarafından 35 günde hazırlanan soru kitapçıkları ve sınav evrakları, kamyon ve TIR'lara yüklendi.
Sınav evraklarını taşıyan elektromekanik kilitli 528 kamyon ve TIR, matbaa merkezinden KKTC ve ülke genelindeki diğer illere uğurlandı. 528 nakliye aracı, yoğun güvenlik önlemleri altında Lefkoşa ve ülke genelindeki 250 sınav merkezine doğru yola çıktı.
GPS ÜZERİNDEN TAKİP
Sınav evraklarını taşıyan araçların Ankara'dan sınav merkezlerine yolculuğu ve merkezlere ulaşması, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordinasyonunda sağlandı.
Nakil araçlarının yolculuğu, ÖSYM Sınav Koordinasyon Merkezi'ndeki özel yazılımlı araç takip sistemi ile izlenecek. Sınav nakil araçları, bugün dağıtıma çıkacağı saate kadar bekletilecekleri noktalarda güvenlik güçlerinin gözetiminde yüksek hassasiyetle korunacak. Farklı illere ulaşan her bir araç, 360 derece açıyla görüntü çekimi yapan kamera sistemi sayesinde ÖSYM Sınav Koordinasyon Merkezi'nden net olarak takip edilecek.
Yüksek korumalı sevk (Takvim.com.tr)
Soruların taşındığı tırların her birindeki takip sistemi, bu merkezdeki büyük antenler aracılığıyla izleniyor.
ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, "Tüm araçlarımızı özel araç takip sistemleriyle takip ediyoruz. Buradan sınav merkezlerine kadar an be an kontrol ediyoruz" dedi.