
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu, Getir ve BiTaksi'nin sistemine izinsiz erişim sağlandığı ve çok sayıda kullanıcıya ait kişisel verilerin ele geçirildiği iddiasıyla soruşturma başlattı.
Takvim Foto Arşiv
Soruşturmada, Getir firmasında çalışan yazılım mühendisi Ferhat Y.'nin 2 yıl önce sadece 20 günde toplamda 2 bin 890 kişinin isim, soyisim, adres, telefon, seyahat ve sipariş bilgileri gibi bilgileri ele geçirip sosyal medya ve karanlık ağ platformlarında paylaştığı tespit edildi.
Takvim Foto Arşiv
E-POSTA İLE TEHDİT
Yapılan teknik incelemelerde, şüpheli Ferhat Y.'nin (32); çalıştığı Getir firmasına ait ferhat.y***@getir.com** uzantılı kurumsal e-posta adresinden 23 Şubat - 11 Mart 2023 tarihleri arasında yoğun veri sorgulamaları yaptığı belirlendi.