Afyon pastırması’na coğrafi işaret
Afyonkarahisar'ın köklü mutfak mirasının en özel tatlarından biri olan Afyon pastırması, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı.
Giriş Tarihi:
Afyonkarahisar'ın köklü mutfak mirasının en özel tatlarından biri olan Afyon pastırması, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldı.
Böylelikle AB'den tescil alan ürün sayısı 34'e çıktı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kendine özgü aromasıyla öne çıkan Afyon pastırması, bu tescille artık Avrupa sofralarında da tanınacak. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.
Afyon pastırması, kesilen sığır gövdelerinin bazı özel bölümlerinden sökülen etlerin tuzlama, kurutma işlemlerinin ardından çemen denilen yenilebilir özel madde ile kaplanarak tekrar kurutma, olgunlaştırma işlemlerini ardından renk almasının sağlanması ile elde ediliyor.