Adıyaman İndere'de yeni hayat başladı: 16 bin konut tamamlandı
Adıyaman İndere'de Emlak Konut GYO tarafından 5 milyon metrekarelik alanda inşa edilen 16 bin 822 konut ve iş yerinin büyük bölümü tamamlandı. Kurban Bayramı'nı yeni yuvalarında karşılayacak depremzedelere anahtar teslimleri başladı.

Emlak Konut GYO tarafından, Adıyaman İndere'de 5 milyon metrekare alan üzerine yapılan 16 bin 822 ev ve iş yerinin büyük bölümü tamamlandı.
İndere (AA)
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kurban Bayramı'nı yapımı tamamlanan evlerinde karşılayacak ailelere ilişkin paylaşım yaptı. Bakan Kurum, paylaşımında, "Bitti denilen yerden yeniden başladık. Dağları deldik, yepyeni bir şehir kurduk. Burası Adıyaman İndere. 16 bin konutluk bu uydu kentimizde depremzede kardeşlerimiz bayram sevincini artık yeni yuvalarında karşılıyor. Çok şükür." ifadelerini kullandı.
Murat Kurum (AA)
Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, konutlar, depreme dayanıklı ve yatay mimariye uygun zemin+4'ü geçmeyecek şekilde tasarlandı. 16 bin 333 bağımsız bölümün kurası çekildi, 2 bin 89 hak sahibine de anahtarları teslim edildi. Bölgede 100 bin kişiye konforlu ve güvenli barınma sağlanması hedefleniyor.
