Hassas dönemde tarihi ziyaret! Barzani'den 'Türkçe' paylaşım... "Başkan Erdoğan'ı Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretine ilişkin Türkçe paylaşımda bulundu. Tarihi ziyaretin hassas bir döneme denk geldiğini vurgulayan Barzani, "Başkan Erdoğan'ı Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 22 Nisan 2024, 16:08 Güncelleme 22 Nisan 2024, 16:18
Hassas dönemde tarihi ziyaret! Barzani’den ’Türkçe’ paylaşım... Başkan Erdoğan’ı Erbil’de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim sonrası yurt dışı ziyaretlerine başladı. Erdoğan 13 yılın ardından Irak'ın başkenti Bağdat'a gitti.

Burada Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşid ve Irak Başbakanı Sudani ile görüşen Erdoğan daha sonra Erbil'e geçecek.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Irak ziyareti kapsamında "Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu" belirtti.



TÜRKÇE PAYLAŞIM: HASSAS DÖNEMDE TARİHİ ZİYARET

Barzani, X sosyal medya hesabından Başkan Erdoğan'ın Irak ziyaretine ilişkin Türkçe açıklamada bulundu.

Barzani, açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil'e yaptığı tarihi ziyaret, bölgede hassas bir döneme denk geliyor." ifadelerini kullandı.



"BAŞKAN ERDOĞAN'I ERBİL'DE AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM"


Ziyaretin, Irak ve IKBY ile Türkiye arasındaki güçlü siyasi, ekonomik ve güvenlik bağlarına da dikkat çektiğini belirten Barzani, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Erbil'de ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Barış, istikrar, ekonomik kalkınma gibi önemli konuları ele alacağız."



MİSAK-I MİLLİ'DE TÜRK BAYRAKLARI


Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretinin ikinci durağı olan Erbil'de caddelere Türk bayrakları asılırken, tarihi Erbil Kalesi'ne Türk bayrağının ay-yıldız simgesi yansıtıldı.

Erbil Uluslararası Havalimanı, ziyaret öncesinde Türkiye, Irak ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrakları ile donatıldı.



"HOŞ GELDİN BAŞKAN ERDOĞAN"


Havalimanı ile kent merkezi istikametinde bulunan caddelerdeki bayraklar da dikkati çekti. Başta Serbasti ve Gulan olmak üzere birçok caddede billboardlara İngilizce "Hoş geldin Başkan Erdoğan" yazılı afiş asıldı.

Erdoğan'ın ziyareti öncesinde hazırlıkların tamamlandığı kentte, tarihi Erbil Kalesi'ne de Türk bayrağının ay-yıldız simgesi yansıtıldı.