CHP'li Bilecik Belediyesi Başkanı Melek Mızrak Subaşı'ndan yandaşa kontenjan açma operasyonu: 200 işçiyi işsiz bıraktı

31 Mart yerel seçimlerinden hemen önce belediyeye eş, dost ve akraba alımlarıyla gündeme gelen CHP’nin Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, 200 işçiyi bütçeyi bahane ederek işten çıkardı.

Giriş Tarihi 21 Nisan 2024, 13:28 Güncelleme 21 Nisan 2024, 17:05
CHP’li Bilecik Belediyesi Başkanı Melek Mızrak Subaşı’ndan yandaşa kontenjan açma operasyonu: 200 işçiyi işsiz bıraktı

İÇİNDEKİLER

Rüşvet operasyonu sonrası belediyede başkan vekili seçilen ve yaklaşık 2 yıl boyunca Bilecik Belediyesi'ni yöneten Melek Mızrak Subaşı'nın, 31 Mart'ta kazandığı seçimlerin ardından ilk işi, yaklaşık 200 işçiye "işten çıkarma" tebligatı göndermek oldu. Başkan vekili olduğu dönemde, eşinin yakın akrabası olan ve İstanbul'da yaşayan Orçun Y.'yi belediyenin basın biriminde işe alan Subaşı, CHP İl yönetimindeki isimlerin ve bazı meclis üyelerinin eş ve akrabalarını da belediyeye doldurmuştu.

BÜTÇEYİ BAHANE ETTİ
Tüm bunlar yaşanırken aynı bütçeye sahip olan belediyede işçilerin maaşlarını sorun olarak gündeme getirmeyen Subaşı'nın, 31 Mart seçimlerinin ardından 200 işçiyi bütçeyi bahane ederek işten çıkarmaya başlaması, seçimlerden önce söz verilen isimlere kadro açıldığı iddialarını gündeme getirdi.

70 GÜNLÜK YÖNETİME ÇAMUR ATTI
Bilecik Belediyesi'nde seçimlere 70 gün kala, rüşvet operasyonları nedeniyle görevinden uzaklaştırılan dönemin CHP'li Başkanı Semih Şahin istifa etmiş ve Melek Mızrak Subaşı'nın Başkan Vekilliği görevi düşmüştü. Ardından, Meclis tarafından yapılan seçimlerde bağımsız isim Sadık Kaya Belediye Başkanı seçilmişti.

31 Mart seçimlerine kadar 70 gün boyunca Başkanlık görevini Sadık Kaya yürütmüştü. Yerel seçimleri kazanan CHP'li Subaşı, göreve gelir gelmez, sadece 70 gün görevde kalan Belediye yönetimini, yüzlerce kişinin işe alındığını iddia ederek suçlamaya başladı. Oysa Melek Mızrak Subaşı'nın hem Başkan yardımcılığı hem de Başkan Vekilliği döneminde Belediye, eş, dost ve akrabalarla tıka basa doldurulmuştu.

"KANUNİ ZORUNLULUK" DİYEREK AÇIKLAMA YAPTI
İşten çıkarmalarla ilgili kamuoyunda oluşan rahatsızlık sonrası bir basın açıklaması yayınlayan CHP'li Başkan Melek Mızrak Subaşı, 200 kişinin işten çıkarılmasının kanuni bir zorunluluk olduğunu söyledi. Yapılan açıklamada, "Gerekli tedbirleri kanun gereği ivedilikle almak zorunda olduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" diyen Subaşı, personel maaşlarının Belediye bütçesinin yüzde 40'ını geçmemesi gerektiğini söyledi.

AİLE ŞİRKETİNE İHALE KIYAĞI
Subaşı'nın hamlesinin ardından ise akıllara yakın çevresine başkan yardımcılığı ve başkan vekilliği döneminde sağladığı ayrıcalıklar geldi.

Bilindiği üzere Subaşı, belediyenin yemekli organizasyon işlerini eşinin şirketi olan Subaşı Yemek Sanayi'ye vermişti.

CHP'Lİ İSİMLERİN YAKINLARINI BELEDİYEDE İŞE ALDI
Yine Subaşı'nın CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün başta olmak üzere bir çok CHP'li Meclis üyesinin 1'inci derece yakınlarını belediyeye doldurduğu ortaya çıkmıştı.

Subaşı, Milletvekili Tüzün'ün yeğenini, CHP Meclis üyesi Soner Olgun'un kardeşini, CHP Meclis üyesi Bülent Kaya'nın eşini ve CHP Bilecik İl Genel Meclis üyesi Zafer Kurnaz'ın eşini, belediyede işe almıştı.

BAŞKAN VEKİLLİĞİ SIFATIYLA KOLTUĞA GEÇTİ: GÖREVİ KAYA'YA DEVRETTTİ
Öte yandan Bilecik Belediyesi'nde seçimlere 70 gün kala, rüşvet operasyonları nedeniyle görevinden uzaklaştırılan dönemin CHP'li Başkanı Semih Şahin istifa etmişti.

Şahin'in yerine başkan vekilliği sıfatıyla Melek Mızrak Subaşı göreve devam etmiş, daha sonra ise belediye meclisi tarafından yapılan seçimlerde bağımsız isim Sadık Kaya Belediye Başkanı seçilmişti.

"BİLECİKLİ TARGARYEN"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz aylarda Bilecik ziyaretinde bulundu. Burada İmamoğlu'na eşlik eden birlikte Melek Mızrak Subaşı, sosyal medyada gündem oldu.

Subaşı'nın stili ve görünüşü, ünlü internet dizisi Game of Thrones'taki Targaryen hanedanlığı üyelerine benzetildi.

Bunun üzerine Subaşı'na, "Bilecikli Targaryen" denildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN