MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan peş peşe kritik temaslar! CIA Başkanı William Burns sonra da Hamas lideri Heniyye ile görüştü

Son dakika haberleri... MİT Başkanı İbrahim Kalın, CIA Başkanı William Burns ile Gazze'de ateşkes müzakerelerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Öte yandan Bruns, İran'ın saldırıları ile ilgili arabulucu olunmasını istedi. Öte yandan MİT Başkanı İbrahim Kalın, Hamas lideri Haniyye ile de görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Gazze'deki son durum ve ateşkes ele alındı.

Giriş Tarihi 14 Nisan 2024, 18:41 Güncelleme 14 Nisan 2024, 21:34
MİT Başkanı İbrahim Kalın’dan peş peşe kritik temaslar! CIA Başkanı William Burns sonra da Hamas lideri Heniyye ile görüştü

İÇİNDEKİLER

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile CIA Başkanı William Burns, telefonda görüştü.



Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Amerikalı mevkidaşı Burns, MİT Başkanı Kalın'ı bayramda arayarak İran'ın İsrail'e yönelik saldırı iddialarıyla ilgili aracı olmasını istedi.



Kalın ayrıca Burns ile Gazze'de ateşkes müzakerelerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.



HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile telefonda görüştü.Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, dünkü görüşmede, Gazze, ateşkes müzakereleri, Gazze bölgesine insani yardımların ulaştırılması, takas konuları ve Gazzelilerin evlerine dönmelerine ilişkin hususlar ele alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN